Најновије

"О, ЈЕРУСАЛИМЕ, НАЈГОРЕ ТЕК СЛЕДИ!" Хамас послао застрашујућу поруку Израелу од које се леди крв у жилама!

Две милитантне групе из Газе преузеле су одговорност за ракетирање Израела, рекавши да је то био "одговор на насиље у Јерусалиму претходних дана" и запретиле да најгоре тек следи, објавио је Тајмс оф Израел.

Напад на Израел. (Фото: Твитер видео)

"Мученичка Ал-Акса бригада" и "Народни фронт за ослобађање Палестине", Абу Али Мустафа бригада, саопштили су да стоје иза 36 ракета којима је гађан Израел, повезујући напад с немирима у Јерусалиму.

- Спалићемо окупациона насеља за тебе, о, Јерусалиме. Највећи одговор тек треба да уследи - рекао је портпарол Мученичке Ал-Акса бригаде.

Ракетни напад је уследио након неколико дана тензија и сукоба у Јерусалиму и на Западној обали, у којима су учествовали палестински и израелски цивили, као и израелске безбедносне снаге.

Тајмс оф Израел додаје да око Рамадана буде обично највише тензија у Старом граду, делу Јерусалима где се налазе Храмовна гора, Зид плача (за Јевреје), Храм Васкрсења Христовог (за хришћане), и Купола на стени (Омарова џамија) и џамија Ал-Акса (за муслимане).

Израел је узвратио нападом на циљеве Хамаса, који управља Газом.

Ројтерс је раније у току дана пренео да је израелска војска потврдила да су из појаса Газе испаљене три ракете према Израелу у петак увече, убрзо након што су Хамас и друге палестинске групе позвале на отпор у Јерусалиму.

Драматично писмо 20 француских генерала Макрону! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА