Најновије

РУСИЈА ЈЕ СПРЕМНА: Уколико Америка настави ка ескалацији сукоба, Путин ће предузети нове мере!

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је данас да је његова земља спремна да предузме више мера уколико Сједињене Државе наставе са ескалацијом ситуације.

Владимир Путин/Џо Бајден. (Фото: kremlin.ru/pravda.rs)

- Све смо рекли током наше реакције на недавне непријатељске кораке Американаца. Најавили смо све мере које смо предузели и још увек смо спремни да предузмемо више уколико се ескалација настави - рекао је руски министар на каналу "Русија 1".

Одговарајући на питање о томе да ли је дијалог са Сједињеним Државама већ започет на нивоу састанка лидера, Лавров је рекао:

- На захтев руског председника Владимира Путина, говорио сам о предлогу америчког председника Џоа Бајдена да одржати самит. Примљен је позитивно и тренутно се проучава. 

Ово је најавило руско Министарство спољних послова, прошлог месеца позвали су руског амбасадора у Сједињеним Државама Анатолија Антонова у Москву на консултације и проценили изгледе односа са Вашингтоном. Напомињући да је Москва заинтересована да спречи даље погоршање односа са Вашингтоном.

Руски амбасадор у Сједињеним Државама Анатолиј Антонов отпутовао је из америчке престонице у Москву како би се консултовао са владом своје земље о будућности односа двеју земаља, после недавних изјава америчког председника Џоа Бајдена у којима је напао руског колегу Владимира Путина.

Украјиснски тенкови стигли у Донбас! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Sputnik Arabic

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА