Најновије

ПУТИН ШАЉЕ СПЕЦИЈАЛНЕ ЈЕДИНИЦЕ У СРБИЈУ: Руска елитна служба безбедности долази са једном намером! (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин и командант Руске националне гарде - Росгвардије, Виктор Золотов на састанку у Москви договорили одржавање заједничке антитерористичке вежбе специјалних јединица Србије и Русије у Србији, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Росгвардија. (Фото: Јутјуб)

Министар Вулин је Золотову уручио писмо позива за вежбу која би требало да буде реализована на јесен.

Министар Вулин, који је у оквиру радне посете Руској Федерацији, обишао базу Росгвардије, истакао је да Србија остварује добру сарадњу са свим безбедносним службама Руске Федерације.

Посебно је нагласио значај заједничких обука Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије са Росгвардијом, имајући у виду да су ове јединице стубови безбедности две земље са богатим искуством и знањем.

- Размена искуства између елитних јединица две земље, посебно у областима борбе против тероризма, антидиверзионе заштите, обезбеђења штићених личности, као и јавних скупова повећаног ризика безбедности, изузетно је значајна за ефикасно реаговање припадника специјалних јединица две земље у заштити безбедности грађана - рекао је министар Вулин.

Национална гарда Руске Федерације - Росгвардија је елитна служба безбедности, основана у циљу бобе против тероризма, екстремизма и организованог криминала, а задужена је и за одржавање јавног реда и заштиту важних државних објеката.

Шта ће бити са Нагорно-Карабахом? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА