Најновије

БАЈДЕН УОЧИ САСТАНКА СА ПУТИНОМ: САД морају да предводе свет са позиције снаге!

Први инострани "излет" председника САД Џозефа Бајдена предвиђа састанке са лидерима НАТО, ЕУ и Г7, а посету би требало да заврши састанком са председником Русије, у Женеви, 16. јуна.Бајден је додао да су Вашингтон и његови савезници "уједињени у обраћању руским изазовима када је у питању безбедност Европе" и обећао "значајне последице за понашања која крше суверенитет САД, укључујући мешање у демократске изборе".

Џо Бајден. (Фото: Flickr)

Први инострани "излет" председника САД Џозефа Бајдена предвиђа састанке са лидерима НАТО, ЕУ и Г7, а посету би требало да заврши састанком са председником Русије, у Женеви, 16. јуна.

Бајјден се осврнуо на предстојећи састанак са Путином и навео да верује да САД "морају да воде свет са позиције снаге".

" У овом тренутку глобалне несигурности, док се свет још бори са пандемијом која погађа једном у 100 година, овај пут је да Америка схвати своје обновљене обавезе према савезницима и партнерима, да демонстрирамо сав капацитет демократије да бисмо се суочили са изазовима и одолели претњама новог доба", рекао је председник САД . Било да је у питању крај ковид пандемије било где у свету, испуњавање захтева убрзане климатске кризе или суочавање са, како је рекао,  штетним активностима влада Русије и Кине, САД морају да предводе свет са позиције снаге.

Бајден је додао да су Вашингтон и његови савезници "уједињени у обраћању руским изазовима када је у питању безбедност Европе" и обећао "значајне последице за понашања која крше суверенитет САД, укључујући мешање у демократске изборе".

Рио Тинто протеран и из Љига, следи битка за Горњи Милановац! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА