Најновије

АМЕРИКА ГЛЕДА У ЛЕЂА РУСИЈИ И КИНИ: Бајден забринут, његова војска у великом заостатку о односу на ривале! (ВИДЕО)

САД су забринуте због кашњења по питању развоја хиперзвучног оружја за Русијом и Кином и то у периоду од неколико година, упозорава портал "Милитари воч" позивајући се на извештај Истраживачке комисије америчког Конгреса.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

- Русија и Кина већ имају у свом арсеналу хиперзвучне летеће апарате који су опремљени нуклеарним бојевим главама док САД још није ни покренула развој сопственог хиперзвучног програма - наводи се у документу у који је амерички портал имао увид.

Истовремено, како се наводи, у војном буџету САД наведено је да је издвојено 3,2 милијарде долара за истраживање хиперзвучног оружја, што је далеко више него што износе укупни војни буџети многих светских држава.

"Милитари воч", поред тога, са жаљењем констатује и чињеницу да Пентагон још увек није јасно поставио задатак о примени хиперзвучног оружја, што ствара додатне проблеме приликом развоја тог новог типа оружја.

Портал наводи и речи бившег руководиоца Националне управе САД за ваздухопловство и истраживање космичког простора Мајкла Грифина који је својевремено упозоравао на чињеницу да "Америка" не располаже системима који би представљали претњу Русији и Кини, као и да нема адекватну заштиту од таквих система Москве и Пекинга.

ЦИА глисером спасавала Ђукановића од Слобе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА