Најновије

АМЕРИЧКИ ПЛАЋЕНИЦИ ИЗ АВГАНИСТАНА СТИЖУ НА КОСМЕТ? Приштина добија повластице ако их прими

САД су понудиле економске и политичке уступке Приштини за пријем неколико хиљада Авганистанаца, али у Вашингтону постоји забринутост о способностима власти у Приштини да то учине, рекла су четири неименована америчка званичника агенцији Ројтерс.

Приштина (Фото: Јутјуб)

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена водила је тајне разговоре са више земаља него што је раније било познато у очајничком покушају да обезбеди привремени смештај угрожених Авганистанаца који су радили за америчку владу, рекла су четири америчка званичника Ројтерсу.

Тајни разговори са Косовом и Албанијом наглашавају жељу америчке администрације да заштити Авганистанце који су радили за САД од талибанских одмазда, док се безбедно завршава процес одобравања њихових америчких виза, наводи агенција.

Бајденова администрација је истраживала да ли би Казахстан, Таџикистан и Узбекистан примили хиљаде кандидата, али то није дало жељени напредак.

Министарство спољних послова привремених приштинских институција није одговорило на захтев Ројтерса да да свој коментар.

Амбасаде Албаније, Казахстана, Таџикистана и Узбекистана, такође, нису одговориле на захтев да дају свој коментар, навела је британска агенција, преноси Танјуг.

Какво наређење је добила америчка амбасада у Кабулу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА