Најновије

АМЕРИКА ТОНЕ ПОПУТ ТИТАНИКА: Бајден да се угледа на капетана Смита који је прихватио одговорност за губитке живота! (ВИДЕО)

Водитељ "Фокс њуза" Такер Карлсон позвао је на одговорност америчке лидере после катастрофе у Кабулу.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

- Јасно је да посматрамо кључну тачку у нашој историји. Најочигледније жртве, осим 13 погинулих војника прошле недеље, су америчка моћ и престиж, који су, у само неколико дана, значајно умањени. Овај тренутак ће имати велике последице, како у блиској будућности, тако и кроз генерације које иду напред. Али за сада, вреди се запитати, ко преузима одговорност за то? Ко плаћа за ову катастрофу? Не тако давно, на то би било лако одговорити: наши лидери. До недавно су одговорни људи разумели да лидерство долази са обавезама, а не само са привилегијама. Ако желите да доносите велике одлуке, морате бити спремни да патите ако погрешите. У пролеће 1912. Едвард Смит је својим бродом налетео на ледени брег у северном Атлантику. Док се брод спуштао, Смит није окривио климатске промене за катастрофу. Стоички је стајао у кормиларници и одвезао се Титаником до дна океана, а људи су му аплаудирали. Нико није помислио да је то чудно. Било је очекивано. Он је био главни. Остао је до краја - рекао је Такер Карлсон.

Водитељ је посебно критиковао и то што је још Американаца остало у Кабулу који контролишу талибани и после повлачења америчке војске.

- Војска Сједињених Држава оставила је наше људе - рекао је Такер Карлсон.

- Уместо да преузме било који облик одговорности за катастрофу коју је изазвала, Бајденова администрација збуњујуће ради супротно - хвали се како је сјајан посао обавила - објаснио је Такер.

- Бајденови људи су већ објавили да Бела кућа не планира да казни никога у Пентагону или обавештајним агенцијама за оно што сада гледамо - никога - рекао је он.

Застава „Талибана“ над Кабулом? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА