Најновије

НЕВИЂЕНЕ СЦЕНЕ КОВИД НАСИЉА У АУСТРАЛИЈИ! Полиција линчује људе без маски! (ВИДЕО)

Неколико људи је ухапшено, а десетине новчано кажњено у суботу на протесту против вакцина у Мелбурну. Демонстранти већ неколико викенда протестују против вакцина и локдауна у главном граду аустралијске државе Викторија, док на друштвеним мрежама круже снимци на којима се наводно види како полиција насилно хапси учеснике протеста због неношења маски.

Полиција у Аустралији. (Фото: Јутјуб)

Полиција је саопштила да су на протестима у суботу ухапшене три особе због „различитих прекршаја“, док је 27 казни написано због кршења дирекција јавног здравља.

– Полиција Викторије ће и даље бити присутна ради одржавања јавне безбедности и како би се осигурало да било која протестна активност која крши здравствена упутства не утиче на право шире заједнице да се бави свакодневним животом – рекла је портпаролка полиције.

Викторија је у суботу пријавила још један рекордни дневни број случајева, са 1.965 новооболелих, док је пет људи умрло.

У болницама у држави има 578 ковид пацијената, од којих је 117 на интензивној нези и 83 на респиратору.

Раније у суботу, заменик секретара Министарства здравља Кејт Матсон рекла је да ће хиљаде секундарних блиских контаката бити пуштено из карантина током викенда док се здравствени тимови боре са ескалирајућом инфекцијом вирусом.

Она је рекла да секундарним контактима више неће „активно управљати“ тимови за јавно здравље, а 16.000 људи широм државе примиће текстуалну поруку која их ослобађа из карантина.

– Ово само препознаје променљиви ризик и променљиво окружење у којем се налазимо. Више не јуримо ковид-зеро у Викторији, а имамо 17.000 активних случајева у држави – додала је она.

Хаос на улицама Мелбурна

Друштвеним мрежама данима круже снимци хаоса са улица у Мелбурну, на којима се види како полиција растерује демонстранте и наводно их насилно хапси због неношења маски.

Места окупљања демонстраната објављена су на Телеграму, преноси аустралијски Скy Неwс.

Демонстранти су користили Телеграм за организовање великих протеста у Мелбурну прошлог месеца, на којима се хиљаде људи окупило у знак протеста због великих мера затварања и вакцине.

Телеграм група која је организовала демонстрације у суботу има око 8.000 пратилаца.

– Уколико вам је потребан изговор, реците да купујете у свом кругу од 15 километара – пише у објави на Телеграму.

На скупу против вакцина и локдауна виђена су и деца, док је једно дете носило паролу „Желим да живим. Немојте да ме убијете“ међу групом демонстраната.

Неки су носили исте мајице са натписима „принуда медицинске сестре није информисана сагласност“.

Полиција је била припремљена за скупове и проверавала је личне карте уочи протеста који је требало да почне у поноћ.

Телеграм је позвао „побуњенике поред пута“ да „носе бело како би се ујединили“, а у каснијим порукама су демонстранти позвани да пребаце демонстрације у тржни центар Еастланд и Еппинг плазу у покушају да побегну полицији.

Викторија и њен главни град Мелбурн у блокади су од почетка августа.

Очекује се да ће се Викторија поново отворити крајем октобра, након што се 70 посто њених становника буде потпуно вакцинисало.

ДФ неће подржати Абазовића за премијера! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА