Најновије

МАФИЈАШКА ПОСЛА! Син Мила Ђукановића саслушан због „Пандора папира“

Блажо Ђукановић, син председника Црне Горе Мила Ђукановића, саслушан је јутрос у Специјалном државном тужилаштву (СДТ) у својству грађанина.

Мило Ђукановић. (Фото: predsjednik.me)

Он је одговарао на питања тужилаца поводом случаја „Пандора папири“ јавља ТВЦГ, а да ће Блажо Ђукановић бити саслушан јуче је рекао главни специјални тужилац Миливоје Катнић.

С друге стране, Мило Ђукановић ће се о том случају писмено изјаснити.

„Писано изјашњење је могуће. То се даје високим функционерима, не зато да би били привилеговани или издвојени од других, него да би се избјегла процедура контролисања просторија. Гледа се да није ко воду отровао, да нема негдје експлозивна направа и то нам дане узима. Ми зато напишемо питања која би му била постављена када би дошао и пошаљемо му их на изјашњавање. Али ако би био позван да дође, сигурно би морао доћи“, рекао је Катнић јуче.

У „Пандора папирима“ се наводи да су Мило и Блажо Ђукановић 2012. године склопили тајне уговоре о управљању њиховом имовином скривајући се иза компликоване мреже повезаних компанија из Велике Британије, Швајцарске, Британских девичанских острва, Панаме и Гибралтара, објављено је 3. октобра на сајту Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС).

Према тим наводима, син председника Црне Горе је искористио ту структуру да формира и две скривене компаније са ћеркама фирмама у Лондону и Црној Гори.

До тих података дошао је Истраживачки центар МАНС кроз глобалну истрагу о оффсхоре пословима под називом „Пандора папири“ (Пандора Паперс) коју је водио Међународни конзорцијум истраживачких новинара (ИЦИЈ) са партнерима из 117 земаља. До сада највећа база процурелих података садржи скоро 12 милиона докумената из 14 офшоре агенција. Једна од њих је АЛЦОГАЛ, водећа адвокатска канцеларија у Панами са представништвима на свим познатијим офшоре дестинацијама, укључујући Британска девичанска острва, преко којих су вођени послови породице Ђукановић.

Антифа терористи прекинули богослужење! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА