Најновије

МАСАКР И МАСОВНО СТРЕЉАЊЕ ЦИВИЛА: Евидентиран још један ратни злочин у Донбасу

Јединице Народне милиције Луганске Народне Републике (ЛНР) током операције ослобађања територија откриле су места масакра цивила од стране украјинске војске. Ово је „Росијској газети“ изјавио портпарол народне милиције ЛНР Иван Филипоненко.

ЛНР (Фото: РИА новости)

„На ослобођеним територијама наше јединице редовно евидентирају чињенице ратних злочина Оружаних снага Украјине против цивилног становништва Донбаса, посебно оних који су били на територијама које је Кијев привремено окупирао“, рекао је Филипоненко. Према његовим речима, Оружане снаге Украјине користиле су цивиле као живи штит и стрељале оне који су покушали да пруже отпор.

Портпарол Народне милиције је додао да ратни злочини немају рок застарелости. Он је обећао да ће сви одговорни за геноцид над становништвом Донбаса бити кажњени.

Раније је Министарство спољних послова ЛНР саопштило да је украјинска војска, напуштајући ослобођене територије, дигла у ваздух мостове иза себе, а такође је прекинула снабдевање струјом и гасом. Констатовано је да у овом тренутку власти ЛНР покушавају да организују хуманитарну помоћ људима на овим просторима.

Каква је ситуација у Мариупољу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА