Најновије

ПАВИЋ: Резолуција Бундестага - повратак колонијалне политике према Балкану

Политиколог из Београда Александар Павић оценио је да резолуција немачког Бундестага о БиХ показује јасну намеру Немачке да се враћа агресивној патерналистичкој и колонијалној политици према Балкану.

Александар Павић (Фото: Медија центар Београд)

- Они хоће да направе нову НДХ на територији БиХ и свако ко се томе супротставља и њиховим локалним савезницима, некој новој Ханџар дивизији, овог пута политичкој, они ће да сатанизују, да клевећу на сваки могући начин - рекао је Павић Срни.

Он је указао да се прије свега поставља питање шта ће Немачка уопште у БиХ и шта они имају уопште да траже ту, додајући да је ово нови колонијални покушај Немачке да се бави овим простором.

- Њих нико није питао да се баве нама. Они имају довољно својих проблема сад и немају право да се баве нама, а поготово не да изричу осуде о нашим политичарима, које су бирали наши људи и који спроводе политику у складу са нашим националним интересима а не немачким националним интересима - рекао је Павић.

Према његовим речима, ова резолуција је чист безобразлук и јасна намера Немачке да се враћа својој агресивној политици према Балкану, врло патерналистикој, колонијалној с обзиром да поново шаље војску овде.

- Ово је знак изузетно лоших и опасних намера Немачке не само у БиХ него у региону, с обзиром да они претендују и да држе лекције нашим политичарима како ће они да се поставе према БиХ, која је одувек била и српска а никад није била немачка и никад неће ни бити немачка - закључио је Павић.

Немачки Бундестаг усвојио је јуче резолуцију о БиХ у којем се од немачке Владе тражи да се у ЕУ залаже за санкције против оних који "поткопавају територијални интегритет БиХ" и да позове руководства Србије и Хрватске да се јасно дистанцирају о сепаратистичих снага у БиХ.

Бундестаг је дао и зелено светло да Немачка у БиХ у оквиру мисије ЕУФОР-а "Алтеа" упути до 50 војника.

Како Америка притиска српско правосуђе, прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА