Најновије

"БРАЋА ЗАУВЕК": У Москви организован скуп подршке Србији и српском народу (ФОТО/ВИДЕО)

У Москви се одржава скуп подршке Србији која је свакодневно изложена невиђеном притиску Запада због пријатељских односа са руском државом, али и српском народу на Косову и Метохији. Симболичну вожњу кроз центар престонице Русије организовали су патриотска заједница “Аутоколона солидарности” и српска дијаспора у Москви.

Руско-српска парада подршке у Русији. (Фото: Принтскрин)

Како каже за Спутњик Љубов Симаганова, члан патриотске заједнице “Аутоколона солидарности са Оружаним снагама Русије” и организатор догађаја, на овом скупу подршке присуствовало је више од хиљаду људи, који свим срцем воле братску Србију.

“Окупили смо се да подржимо браћу Србе у овим тешким тренуцима када су свакодневно подвргнути притиску Запада, али ипак не мењају своје мишљење према Русији. Они требају да знају да смо ми уз њих”, објашњава саговорница.

"Своје не напуштамо"

Велики број возила прошао је кроз центар Москве са заставама Русије и Србије уз интонирање како руске, тако и српске химне „Боже правде“, као и песама „Тамо далеко“, „Весели се српски роде“ и „Видовдан“.
Осим кроз центар руске престонице, аутомобили су прошли и поред амбасаде Србије и амбасаде Сједињених Америчких Држава.

„Желели смо да САД виде нашу огромну подршку Србији“, наглашава саговорница.

На возилима осим застава могла су се видети и друга обележја-фотографије руског председника Владимира Путина, министра одбране Сергеја Шојгуа, лидера Чеченије Рамзана Кадирова и поруке: „Браћа заувек“, „Своје не напуштамо“, "С нама је Бог", "Једна боја, једна вера, једна крв", "Крим је Русија! Косово је Србија! и „Србија је уз Путина“.

„Србијо, хвала на свему“

Према речима Симаганове, Срби су једини народ који је свакодневно излазио на улице широм земље и јасно и гласно подржавао Русију у време када је ова земља добијала осуде због спровођења специјалне операције на територији Украјине.

“Вредно је имати на Западу таквог пријатеља који није под утицајем информационог рата. Срби су људи који су при здравој памети. Ова земља, за разлику од Европе, нити заборавља нити прекројава историју. Србијо, хвала на свему. Волимо вас”, наглашава саговорница Спутњика.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА