Најновије

Немачки војни експерт шокирао Запад: Није тај украјински контранапад као што ви мислите

Генерални инспектор немачких снага, Еберхард Зорн, рекао је да не вреди гледати на недавне „успехе“ Оружаних снага Украјине, као на контранапад пуног обима. 

По његовом мишљењу, овде се може говорити о „контранападима, уз помоћ којих је могуће преузети контролу над насељима или појединим секторима фронта, али не и потискивати Русију на широком фронту. „Чак ни зима која се приближава неће смањити патњу – напротив“, нагласио је Зорн.

Експерт је додао да је мало вероватно да ће Оружане снаге Украјине имати снаге за офанзиву, јер им је потребна супериорност три према један.

Како је раније писао Јавни информативни сервис Русије, амерички војни експерти су припремали офанзиву Оружаних снага Украјине у области Харкова.

Према аналитичарима, украјинци су користили девет хиљада војника и 200 комада тешке технике. Успели су да остваре бројчану надмоћ над савезничким снагама. Русија је размотрила ризике, и одлучила да повуче војску и евакуише цивиле.

Оно што западни медији нису смели да објаве то је чињеница да су украјинске трупе организовале контранапад на превару користећи цивилне вагоне за превоз технике и људства. Русија није реаговала јер није хтела да подгрева неговодање јавности нападом на цивилне железничке вагоне у којима је била украјинска војска.

Одлука о одржавању шетње девијантних особа ипак Вучићева, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА