Најновије

МЕДВЕДЕВ ЗАГРМЕО: Тиче се нуклеарног оружја, ево шта је поручио!

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев дозволио је употребу нуклеарног оружја за заштиту Русије и територија које она буде признала.

Дмитриј Медведев. (Фото: ria.ru)

- Донбас и друге територије након референдума и придруживања Русији биће значајно ојачане оружаним снагама Руске Федерације, не само могућности мобилизације, већ и било које руско оружје, укључујући стратешко нуклеарно оружје, може да се користи за њихову заштиту - поручио је Медведев.

Референдуми о придруживању Русији на украјинским територијама под руском контролом - Доњецку, Луганску, Запорожју и Херсону - биће одржани од 23. до 27. септембра.

- Русија је објавила да се за такву заштиту могу користити не само мобилизационе способности, вец́ и свако руско оружје, укључујуц́и стратешко нуклеарно оружје и оружје засновано на новим принципима - написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Он је рекао да Запад мора да схвати да је "Русија изабрала свој пут".

- Западни естаблишмент, сви грађани НАТО земаља морају да схвате да је Русија изабрала свој пут, нема повратка - поручио је он.

Да подсетимо, руски председник Владимир Путин наредио је јуче делимичну мобилизацију, а потврђено је да ће 300.000 резервиста бити позвано.

Путин је такође запретио и коришћењем нуклеарног оружја, рекавши да "то није блеф".

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА