Најновије

РУСКЕ ФАБРИКЕ ОРУЖЈА РАДЕ ПУНОМ ПАРОМ Производе шлемове, панцире, дронове...

Оне раде чак и викендом како би испуниле задатке које је пред њих ставио председник Руске Федерације и врховни командант оружаних снага Владимир Путин.

Руска војска. (Фото: mil.ru)

Прави се све - од шлемова и панцира до најсавремених борбених система, дронова и авијације, наводи се у извештају који је пренео портал Спутњик.
Андреј Головатјук, члан президијума руске организације Официри Русије и пуковник у резерви указује да је пре свега потребно повећати производњу прецизно навођене муниције и пројектила.

"Мислим да је изузетно важно повећање производње дронова, јер су дронови показали своју ефикасност. Веома су ефикасни за извиђање и за гађање непријатељских циљева. Трошкови су веома велики, јер се сада води углавном противартиљеријска и ракетна борба", предочио је пуковник Головатјук.

У компанијама у саставу државне корпорације Ростех која подмирује око 40 одсто целокупних државних одбрамбених потреба, запослени раде прековремено, често и викендом.

Производе се војни авиони, хеликоптери, оклопна техника, артиљеријски системи, високо прецизно оружје, средства за електронско ратовање, системи за комуникације и извиђање, као и друга борбена средства.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА