Најновије

Обједињене снаге Русије, ДНР и ЛНР омогућиће ослобађање веће територије

Формирање обједињених снага Русије, Доњецке и Луганске Народне Републике омогућиће ослобађање веће територије, изјавио је у интервјуу за Спутњик шеф Представништва ЛНР у Русији Родион Мирошник.

Oкупирани делови Херсоноског, Запорошког и Доњецког региона (Фото: Јутјуб)

„Сви рачунају на то да ће управо обједињавањем у јединствену војну ударну силу свих војних формација Луганске и Доњецке Народне Републике, под руководством Министарства одбране и Оружаних снага Русије, бити створен јединствени механизам оружаних снага у којем ће бити и наши одреди. Они ће војно усаглашавање, односно целокупан неопходни механизам успостављања правних и практичних дејстава. И то ће дати конкретан резултат управо за јачање снага како бисмо разбили непријатеља који се налази на нашој територији, у близини наших територија, на територији Доњецке Народне Републике која је још окупирана, на територијама Запорошке и Херсонске области“, рекао је Мирошник.

Он је додао да ће територија Донбаса „сигурно бити ослобођена, али не тренутно“.

Референдуми о уласку ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области у састав Русије одржани су од 23. до 27. септембра. Према резултатима обраде 100 одсто гласачких листића у ДНР, 99,23 одсто изашлих гласало је за присаједињење Руској Федерацији, у ЛНР – 98,42 одсто, у Херсонској области – 87,05 одсто, у Запорошкој области – 93,11 одсто.

Представници низа западних земаља, укључујући и Европску унију, саопштили су да не признају резултате референдума. Истовремено, међународни посматрачи, укључујући и оне из земаља ЕУ, пратили су референдуме и потврдили слободну вољу грађана.

Председник Русије Владимир Путин обратио се грађанима у 21. септембра поводом ситуације у Донбасу и тока специјалне операције. Он је навео да ће Русија подржати одлуке референдума ЛНР, ДНР, Запорошке и Херсонске области и објавио делимичну мобилизацију у Руској Федерацији, назвавши то одлуком која је у потпуности адекватна актуелним претњама.

Да ли се ближимо крају рата? Сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА