Најновије

ЏО БАЈДЕН ШОКИРАО ЈАВНОСТ "Сутра могу да паднем мртав"

Амерички председник Џо Бајден признао је да би могао да "умре сутра" док покушава да увери гласаче да још увек има енергије да се кандидује за функцију 2024.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Његови коментари долазе усред широко распрострањене забринутости због његовог наводног погоршања здравља и редовних грешака.

На снимку из интервјуа за МСНБЦ објављеном у недељу, Бајдена (79) су питали шта би рекао Американцима који нису сигурни да ли би требало да тражи реизбор због својих поодмаклих година.

"Мислим да је легитимна ствар бринути се за било чије године, укључујући и моје", одговорио је, описујући себе као "великог поштоваоца судбине".

"Могао бих да добијем болест сутра. Могао бих, знате, сутра да паднем мртав", додао је.

Међутим, Бајден је даље рекао да је најбољи начин да се процени његово здравље посматрати га.

"Знаш, да ли ја успоравам? Зар немам исти темпо?" упитао је, сугеришући да ако Американци нису сигурни у његове способности, треба да подрже другог кандидата.

"Сада, куцни у дрво, нећу да се шалим, добро сам здравља", рекао је он и додао да добро функционише и физички и психички.
Раније овог месеца, секретар за штампу Беле куће Карин Жан Пјер потврдила је да Бајден намерава да се кандидује за реизбор 2024.

Међутим, у јулу је Њујорк тајмс објавио, позивајући се на изворе, да његове године све више постају проблем за његову администрацију. Званичници које је тај лист интервјуисао признали су да енергетски ниво америчког лидера није оно што је некада био и да "тихо пазе" на њега.

Њихова забринутост је додатно поткрепљена понављајућим гафовима од стране председника. Прошле недеље, видео је постао виралан на друштвеним мрежама на којем се види да је Бајден изгледао збуњен док се мучио да изађе са бине на митингу у Питсбургу у Пенсилванији.

Крајем септембра догодио се још један инцидент на догађају у Белој кући у којем је председник грешком позвао представницу Џеки Валорски, која је погинула у саобраћајној несрећи у августу. У очигледном покушају да контролише штету, Бајденов секретар за штампу је објаснио да је Валорски "на памети" јер је председник "већ планирао да пожели добродошлицу породици конгресменке у Белу кућу".

У град нове стижу руске јединице - спремају се за битку! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА