Најновије

ВОЈНА ТЕХНОЛОГИЈА КОЈА УТЕРУЈЕ СТРАХ У КОСТИ: Русија би ускоро могла постати практично недодирљива!

Војни аналитичар Јуриј Кнутов указује на намеру Русије да развије војну технологију коју нема ниједна друга земља

Фото: Правда

Улог у развој напредних војних технологија обезбедиће безбедност Руске Федерације од било које врсте претње, изјавио је Кнутов.

Западни политичари с времена на време дозвољавају себи изјаве о могућности наношења превентивног нуклеарног удара на Русију ракетама малог домета. Овај корак, по њиховом мишљењу, натераће Москву да пристане на све захтеве. А о томе да ће Русија дати једнак одговор се и не размишља.
Како је војни експерт Јуриј Кнутов приметио, Оружане снаге Русије имају обиман арсенал средстава која могу да пруже гарантовани противудар.

Пре свега, реч је о руским пројектилима са нуклеарним бојевим главама, које могу да нанесу разорну штету непријатељу. Истовремено, приметио је специјалиста, на Западу нема извесности да ће потенцијални напад бити успешан. Ово је углавном због система ПВО у дубини, који укључује системе ПВО С-500, С-400, С-350 и С-300 најновијих модификација, Бук, Панцир и Тор.

- Ови комплекси, када раде заједно, у стању су да „покрију“ не само стратешки важне индустријске центре или критичне инфраструктурне објекте, већ и милионске градове - рекао је Кнутов.

Међутим, ако говоримо о стварању потпуно непробојне куполе над читавом територијом Русије, онда је овде потребно напредно оружје засновано на новим принципима. То може бити ласерско, сноп или електромагнетно оружје. И рад у овом правцу је у току, што доказује да Русија има комплекс Пересвет.

- Ако развијемо и унапредимо ову технологију, мислим да ћемо у блиској будућности видети оружје које нема ниједна друга земља. Захваљујући њима, имаћемо прилику да поставимо непробојну куполу над целом Русијом - резимирао је специјалиста.

ИСТИНА ЈЕ МНОГО СТРАШНИЈА ОД СНИМКА: Да ли је ово била накрвавија битка овог рата? (ВИДЕО)

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА