Најновије

РАТ ЋЕ ТРАЈАТИ ГОДИНАМА! Процурили тајни уговори, крв ће тећи докле год Америка зарађује

Амерички документи о набавци оружја за режим у Кијеву, у којима се произвођач обавезује да ће завршити израду до краја новембра 2025, говоре да ће сукоб трајати најмање дотад, изјавила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова упозорила је јуче да Вашингтон жели да рат у Украјини потраје још најмање три године. Она каже да на то указују амерички документи о набавци оружја за режим у Кијеву, у којима се произвођач обавезује да ће окончати израду до краја новембра 2025.

Профитирају преваранти

Захарова је рекла да САД не крију своје планове, будући да су поруџбине оружја за Украјину јавне. Она је мислила на уговор између Пентагона и компаније "Рејтион текнолоџиз" о набавци противваздушних система, који је најављен прошле недеље. Према том уговору, америчка војска платиће 1,2 милијарде долара за ПВО системе за Украјину. Компанија има рок до краја новембра 2025. да оконча израду тог оружја.

Захарова је рекла да је украјински председник Володимир Зеленски то требало да зна пре него што је почетком ове недеље грађанима обећао да ће рат бити окончан следеће године.

- Саветници Зеленског требало би да му кажу за рокове набавке америчког оружја како више не би обећавао грађанима окончање конфликта наредне године. Вашингтон има другачије планове. Потребно је још много новца проневерити кроз програме помоћи Украјини. Западна помоћ Украјини је заправо корупционашки маратон од Беле куће до Кијева и назад, од којег профитирају преваранти широм света - казала је Захарова.

Она је упозорила Зеленског да чува своја леђа, будући да је прошле недеље Украјину посетила Викторија Нуланд, бивша помоћница државног секретара САД за европска и евроазијска питања. Захарова ју је назвала "весником трагичног шока изазваног крвавим пучем 2014. у режији Вашингтона".

- Нови пуч у палати могао би да буде у настајању или нека врста реконструкције. Верујем да режим Зеленског, који стално искушава Вашингтоново стрпљење, мора да размисли о неким стварима - истакла је Захарова, додајући да Америку није брига ко је на власти у Кијеву.

Дуг процес

Њена изјава долази дан након што је руски председник Владимир Путин упозорио да би војна операција у Украјини могла да потраје.

- Ово би могао да буде дуг процес, будући да је конфликт започео 2014, кад су националисти извели пуч у Кијеву уз помоћ САД. Нисмо имали другог избора него да интервенишемо у фебруару како бисмо одбранили донбаске републике Доњецк и Луганск, које су од тада гласале за припајање Русији заједно са Херсонском и Запорошком области - рекао је Путин.

С друге стране, Путинов портпарол Дмитриј Песков казао је да Зеленски у сваком тренутку може да прекине сукоб. Међутим, питање је да ли Зеленски ишта може сам да уради, без одобрења својих западних спонзора. Према закључцима руских медија, вероватније је да ће сукоб у Украјини трајати све докле то одговара Америци.

Удвостручен увоз из Русије у САД

Амерички увоз из Русије се више него удвостручио у октобру, упркос економским санкцијама Вашингтона према Москви, објавила је канцеларија за статистику САД. Сједињене Државе су у октобру увезле руску робу у вредности 732 милиона долара у односу на 332,1 милион долара у септембру.

То је, ипак, знатно мање у поређењу с октобром 2021, када су САД увезле робу из Русије у вредности од 2,4 милијарде долара.

Када може да се заврши рат у Украјини, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА