Најновије

ПРЕБИРАЧЕВИЋ: Украјини нема помоћи – џабе тенкови

Владимир Пребирачевић (Фото: Јутјуб)

Пише: Владимир Пребирачевић, директор Српско-руског центра “Мајак”

Френетичне су реакције политичара по западној Европи на захтев Зеленског за испоруку западних тенкова Украјини како би преузела иницијативу и вратиле све територије чак и Крим. Наравно све је кренуло од Пољске уз хорску подршку балтичких земаља да се украјинцима хитно обезбеди већи број тенкова како би могли да врате Крим.

Да ли у ове бајке било ко заиста верује?

Одговор се чекао кратко. Немачка је прво условила испоруку својих тенкова типа Леопард 2 испоруком америчких тенкова типа Абрамс. А када је експресно дошла вест да ће САД испоручити 31 тенк типа Абрамс М1 онда су и Немци морали одреаговати и обећали су 19 Леопарда 2 који би са остатком европских земаља које ће такође испоручити овај тим тенкова чинио бројку од око 100-105 тенкова који ће у неком временскоп периоду стићи до Украјине иако реално овај број тенкова не може ништа да преокрене на фронту.

Док украјински војници бесомучно гину на фронту постављају се нови и нови захтеви од стране Зеленског па тако данас се већ траже и амерички авиони како би се и у ваздуху однела победа коју неко може да сања само у бајкама.

Тенкови који стижу Укајини ће бити одличне мете за већ доказане противоклопне ракете Корнет и Конкурс које су већ за пацијенте имале Леопарде на сиријском фронту где је бар десетак ових тенкова уништено од стране Курда у сукобу са турском војском.

Абрамси су такође имали својих сусрета са руским противоклопним ракетама и у Ираку и Афганистану али и у Јемену где су Хути у папучама јурили и уништавали америчку опрему где год су стигли Саудијце који су пребогати а самим тим и највећи увозници америчке војне технике. На нашем телеграм каналу РУСИЈА У СРЦУ смо и објавили ове снимке и фотографије како би илустровали ситуацију. Абрамси по за сад не потврђеним информацијама не долазе из САД-а и њених резерви него из арсенала неких од ранијих купаца и корисника а ту провејавају земље као што су Мароко и Кувајт. Ако је то тачно биће занимљиво како ће се тенкови за пустињске услове показати у сасвим другачијем окружењу али свакако их нећемо видети скоро на фронту по одређеним изворима из америчке војске.

Да ли ће ти тенкови нешто променити- неће

Да ли ће покренути офанзиву и вратити Крим – неће

Да ли ће спасити пропасти украјинску војску на линији  Бахмут-Славјанск-Крематорс – неће

Да ли ће осигурати Одесу од пада – неће

Па шта ће се онда постићи. Једино могуће је да се проба продужити рат како би трајао дуже и како би се пробала исцрпљивати Русија мада им ни до сада не иде на плану санкција и исрпљивања а са друге стране остварити што већи профит на крви оних који су у сукобу јер нпр америчка продаја оружја је порасла дупло на 205 милијарди долара за ово време што није занемарљив податак.

Наравно никоме није реално када кукате за тенковима који неће променити ток сукоба али уједно вас уопште не интересује што вам се минимум 50 000 војника у Донбасу и Запорошком правцу налази пред тоталним колапсом и погибијом. За животе ових људи никога на западу није брига.

Представа се наставља јер циркус не одлази скоро из Кијева. Сви који увиђају реалну ситуацију из окружења Зеленског подносе оставке и склањају се глумцу главне улоге из видног поља. Стигао је и позив земљама да испоруче украјинце који су војно способни а налазе се у избеглиштву како би овај рат могао да се продужи колико год је могуће за сад је одговор позитиван стигао само из Литваније али сигурно ће се брзо примити у најближем комшилуку.

Била је победничка хистерија када су стизале хаубице па кад је стизао химарс па се ништа није преокренуло нити спектакуларно догодило.

Извор: Мајак

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА