Најновије

ПАВИЋ: Циљ СДА је етничко чишћење Срба; рачунају на помоћ Запада на том плану!

„СДА је доследна себи, од свог оснивања, тако да нема места чуђењу. Основа њиховог програма, њиховог предратног, ратног и послератног ангажмана је антисрпска. Њихов циљ је БиХ под доминацијом бх муслимана, у складу са Исламском декларацијом Алије Изетбеговића. Никад нису прихватили миран суживот, ни кад им га је нудио Слободан Милошевић, ни кад им га је нудио Радован Караџић, ни било ко други од српских лидера“, рекао је за портал ИН4С политиколог Александар Павић.

Александар Павић (Фото: ХелмКаст)

Подсетимо, скупштина Кантона Сарајево једногласно је усвојила декларацију којом се „најоштрије осуђује дизања три прста испред заједничких институција“. У сарајевској декларацији се „најоштрије осуђује провокативно подизање три прста од новоизабраног министра безбедности у Савету министара Ненада Нешића испред седишта институција БиХ, што је поновио и у програму уживо на јавном сервису“.

Такође, Павић за наш портал додаје да се никада нису помирили са Дејтонским споразумом који БиХ види као државу три конститутивна и равноправна народа и два равноправна ентитета.

„Оно што СДА чини поготово опасном је што за своју политику још од почетка распада СФРЈ уживају несмањену подршку западних сила и појединих исламистичких екстрема који, опет, у својој позадини, имају западну пасивну или активну подршку. За СДА је све што је везано за Србе и српство – провокација. Они би хтели да примене модел етнички очишћеног Сарајева на целу БиХ, и у тим својим амбицијама увелико рачунају на западни фактор„, констатовао је Павић.

Ова скандалозна иницијатива представља још једну антисрпску активност коју је предложио Клуб СДА. Подсетимо, лидер ове, отворено исламистичке странке, Бакир Изетбеговић, својевремено је дизао четири прста по узору на припаднике забрањене египатске организације „Муслиманско братство“.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА