Најновије

ХРВАТУ ПРЕТИ РОБИЈА: Секиром ударио комшију због српских народњака

КАЗНА од 16 мјесеци затвора пријети ратном ветерану (58), пошто је сјекиром ударио комшију јер је пуштао српску народну музику у дворишту, пишу хрватски портали.

Према оптужници коју је ових дана против њега подигло државно тужилаштво, инцидент се догодио прошлог маја око 17 сати у Загребу.

– Након што је ушао у вербални, а потом и физички сукоб са комшијом, у намјери да му нанесе тешке тјелесне повреде, замахнуо је сјекиром према комшији и ударио га њом у длан лијеве руке. Оштећени је задобио раздеротину длана лијеве шаке, прелом трупа пете кости лијеве шаке и повреду мишића и тетива флексора других прстију у предјелу ручног зглоба и руке, чије су повреде тешке природе – истичу тужиоци у оптужници.

Оптужени каже да је кобног дана пио ракију, док су његове комшије биле у дворишту куће и пуштале српску народну музику, што му је сметало, па је отишао код њих да их упозори на то, а са собом је носио и малу сјекиру како би их застрашио, а како се наводи његова намјера није била да било кога физички повриједи.

– Када сам дошао код комшија и рекао им да стишају музику, напали су ме, њих 5-6, ударајући ме рукама и ногама по тијелу, због чега сам замахнуо сјекиром да се одбраним и не знам кога сам повриједио, али ми је жао ако некога јесам.

Комшиницу познајем од дјетињства. Иначе сам са том породицом имао нормалне комшијске односе, није било сукоба међу нама, осим што сам једном, прије много година, имао физички сукоб са његовим оцем. Иначе, немам проблем са алкохолом – бранио се оптужени.

Из званичне биљешке о дојави у Другој полицијској станици Загреб у 16.48 видљиво је да је полиција поступила по дојави особе која наводи да јој је комшија сјекиром напао супруга.

Из записника произлази да је имао алкохола у концентрацији од 1.77 промила.

Безусловна казна затвора

Рањени комшија, његов отац и свједок који се тамо затекао наводе да је оптужени први дошао држећи сјекиру у руци у њихово двориште, вичући им да ће им „је*ати мајку“ и да ће их убити јер су Срби, а све из разлога што су слушали српску народну музику.

– Видио сам да цијело вријеме замахује сјекиром према мени па сам подигао леву руку у ваздух у намјери да му узмем сјекиру, али ме је у том тренутку комшија оштрицом сјекире ударио у длан лијеве руке. Крв је одмах почела да цури, због чега сам одведен у болницу у којој сам био три дана – испричао је нападнути.

Тужиоци, дакле, оптужницом траже 16 мјесеци затвора, осам мјесеци безусловно и осам мјесеци условно. Оптужница је неправоснажна.

БЕРИЋ ЈАВЉА СА ФРОНТА: Жестоко је - кренуо је озбиљан напад (ВИДЕО)

Извор:novosti

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА