Најновије

"Руски шпијуни све активнији!"

Словачка државна безбедносна агенција СИС саопштила је да су руски агенти значајно појачали активност у Словачкој и свим другим чланицама НАТО и Европске уније, као последица украјинске кризе.
Шпијун (Фото: all-spy-products.com)

Шпијун (Фото: all-spy-products.com)

Агенција СИС је те наводе изнела у свом годишњем извештају, не наводећи више детаља о активностима руских шпијуна, пренела је агенција АП. Односи Русије и Запада су пали на најнижи ниво од "хладног рата", након што је Москва прошле године припојила полуострво Крим и због, како тврди Запад, активне подршке проруским снагама на истоку Украјине. СИС наводи да Русија активно подржава проруске снаге у Украјини како би ту земљу задржала под својом сфером утицаја и додаје да је украјински конфликт ојачао позицију конзервативних снага у Русији блиских председнику државе Владимиру Путину. Словачка безбедносна агенција је истакла и да су страни шпијуни покушали да се инфилтрирају у словачке државне органе и безбедносне службе и да изврше утицај на јавно мњење у тој земљи.
Прочитајте још:Грчке банке ликвидне до понедељкаЕкономски разлози? Укидање санкција Русији можда и пре рока!Срушио се руски борбени авион
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА