Најновије

ЗАУСТАВИТЕ НАЦИСТУ! Америка дивља због Доналда Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

Испред арене у којој се републикански кандидат Доналд Трамп обраћао присталицама, око стотину људи одржало је бучне протесте. Протести у Анахајму на југу Калифорније претежно су мирни.

Трамп (Фото: ЈуТјуб)

Полиција је ухапсила осам особа које су носиле транспарент "Зауставите нацисту Трампа", када су почели да исмевају и провоцирају његове присталице, преноси Ројтерс.
Портпарол полиције у Анахајму је рекао да је седморо одраслих и једна малолетна особа ухапшено током јучерашњих протеста.
Ови протести су уследили само дан након што је Трампов скуп у Албукеркију, у Новом Мексику, прерастао у општи метеж када је на стотине демонстраната покушало да преплави конгресни центар у ком је Трамп говорио, а полиција је употребила димне бомбе и бибер-спреј.
У Анахајму, полиција је унапред упозорила све да ће предузети брзу акцију уколико протести измакну контроли.
Трамп је више пута прекидан провокацијама, које му је између осталих упућивао мушкарац који је махао мексичком заставом.
- Немојте га повредити. Кажем ово због телевизијских камера. Иако је он лоша особа - рекао је Трамп док је полиција изводила тог мушкарца из арене.

Многи међу демонстрантима испред арене изразили су гнев због Трампових ставова о имиграцији, а у једном тренутку су растргли папирну лутку са Трамповим ликом.
Трампово појављивање на америчком западу у областима са великим бројем становника латиноамеричког порекла изазвали су протесте као одговор на његове опаске да Мексико шаље криминалце и силоватеље у САД.

Проблеми које Трамп има са латиноамеричким гласачима могли би да покопају његове наде у победу на председничким изборима 8. новембра, оцењује британска агенција, додајући да је истраживање организације "Латино десиженс" показало да 87 одсто регистрованих гласача хиспанског порекла има негативно мишљење о Трампу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА