Најновије

БИСЕРИ ИЗ КИЈЕВА: Украјинци расписали потернице за Путином, Медведевим и Шојгуом?!

Главни украјински тужилац Јуриј Луценко изјавио је да су против 18 високих руских званичника подигнуте оптужнице због злочина почињених против украјинске националне безбедности.

Путин, Медведев и Шојгу (Фото: РИА новости)

Луценко је изјавио да украјинско тужилаштво ради на покретању кривичног поступка против председника и премијера Владимира Путина и Дмитрија Медведева. Ресор сумњичи водеће руске функционере за посебно тешка кривична дела против националне безбедности Украјине.
"Међу њима је министар одбране Русије Сергеј Шојгу, његови заменици Дмитриј Булгаков и Николај Панков, као и десет генерала, а на списку је и саветник руског председника Сергеј Глазјев и бивши опуномоћени представник Русије у Кримском федералном округу Олег Белавенцев". Луценко је навео да су свим лицима послати позиви да се одазову суду како би истрага била спроведена. Поред тога, издате су и државне потернице, а тренутно се ради и на припреми петиције како би они били ухапшени и изручени суду. Претходно је украјинско тужилаштво позвалo на саслушање председника Крима Сергеја Аксјонова, главну тужитељку полуострва Наталију Поклонску и команданта Црноморске флоте Александра Витка. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА