Најновије

МЕКГРЕГОР: Запад може утицати на ток Северног војног округа само уз помоћ нуклеарног оружја

Само употреба нуклеарног оружја може помоћи Западу да утиче на ситуацију у Украјини, признао је бивши саветник Пентагона Даглас Мекгрегор у интервјуу за Јутјуб канал "Judging Freedom".

„Не можемо да урадимо ништа на уобичајеном нивоу да променимо стратешку слику у Украјини, што значи да једино чему можемо да прибегнемо јесте нуклеарно оружје“, рекао је он.

Пуковник је рекао да је руски председник Владимир Путин јасно ставио до знања да не жели ескалацију до тог нивоа, али је упозорио да је Москва спремна да одговори.

„Русија је веома модерна научно-индустријска држава са вероватно најбољим копненим и ракетним снагама и беспилотним летелицама од свих постојећих на свету, издржљиве су и проверене у борби“, закључио је Мекгергор.

Генералштаб је у понедељак, по налогу председника, почео припреме за одржавање вежби у блиској будућности на којима ће се тестирати припрема и употреба нестратешког нуклеарног наоружања.

Руско Министарство спољних послова саопштило је да маневре треба посматрати у контексту недавних ратоборних изјава западних званичника и дестабилизујућих акција НАТО-а.

ПУТИН ИДЕ НА СВЕ ИЛИ НИШТА! Зашто је Харков кључ руске судбине у Украјини?

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА