Најновије

ПРОТЕСТ СРБА У ЈОШАНИЦИ: Прелило је чашу, бију нам децу, не можемо то више да трпимо (ВИДЕО)

После бруталног напада патроле косовске полиције на двојицу младића српске националности у Јошаници код Лепосавића, мештани су се данас окупили на мирном протесту са којег су поручили да се не осећају безбедно откако су у њиховом крају распоређени специјалци и траже њихово повлачење.

Јошаница (Фото: јутјуб)

На протесту у Јошаници тренутно је око 200 мештана из Јошанице, али и околних места који су забринути за своју безбедност јер су пребијања косовских полицајаца постала учестала.

Траже да се повуку специјалци који свакодневно представљају опасност по њих јер, како кажу, од њиховог доласка они се не осећају безбедно већ угрожено, а сада су на ред дошла и деца.

Александра Бошковић, сестра једног од младића који је нападнут, каже да је његово здравствено стање тренутно добро с тим што психички не зна колико ће моћи и за дуже време да се опорави.

"И мој брат и повређени Лазар, њихове физичке последице нису толико опасне како је могло да буде у односу на ситуацију. Али психичке не знам. Данас смо се овде окупили да бисмо пружили подршку мом брату, породици и повређеном Лазару и његовој породици", казала је.

Захвалила је свима који су на скупу и изразила наду да ће их бити у још већем броју како би добили још подршке.

"Желим да чују сви шта се овде дешава, овим путем пролазим сваког дана са децом када идем до баке и после овога верујте ми више нисам слободна и не могу више да прођем са том слободом као што је то некада било. Желим јавно да се обратим медијима и да упутим позив председнику Александру Вучићу за помоћ у овој тешкој ситуацији и да види шта се овде заправо дешава. До сада је било напада у енклавама, сада су прешли и на нас", казала је Бошковићева.

Истиче да свако може бити нападнут и каже да ту пролазе мајке, сестре, жене.

"Овде је проходан пут јер има и рудник, људи пролазе јер иду на посао, жене одлазе на посао, значи ту иду и деца. Да ли смо ми сада слободни да пустимо нашу децу овде, нисмо, нажалост више немамо ту слободу кретања. Још једном апелујем на председника да нас подржи, да нам се обрати и помогне јер ми од летос не знамо шта је миран сан, а поготову од прексиноћ", казала је Бошковић.

Мештанин Горан Вукојевић истакао је да то што се десило није само један инцидент, већ је последња кап у чаши.

"Ово је прелило, да бију нашу децу, ми не можемо више да трпимо. То поручујем нашим властима, председнику Вучићу, ЕУ, међународној заједници, Kфору да сузбију ове терористе. Они су терористи без обзира што су у унуформи, они су били децу без разлога, та деца су шетала својим селом, они су их пресрели и лажно оптужили да су шверцери, ми немамо заштиту, то сви морају да знају", казао је Вукојевић.

Додаје да они морају сами да се организују без обзира на политику, без обзира на све.

"Ако се овако настави, оде нам све, ми овде или да се сами организујемо као некада и да ми њих пресрећемо, али ми нећемо то, ми хоћемо људи мирно да живимо, ми смо домаћини људи. Овде нема терориста, нема криминалаца, нека раде свој посао сви, али народ не сме да дирају", поручио је.

Наводи да су сви ту рођаци и да су направили миран протест, а да не знају шта ће и како убудуће.

"Ми морамо да опстанемо овде, позивам све људе да се не деморалишу, позивам државу Србију да нас не забораве, да нас подрже, да стану у нашу заштиту. Међународна заједница подржава фашизам јер ово што се дешава овде над Србима је фашизам. То нису полицајци, то су криминалци, терористи, бију децу. Гајиш га од кило меса, пошло низ пут и сретне га неко извуче и туче, не дају нам да будемо Срби. Ово је страшно шта нам се дешава", закључио је Вукојевић.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА