Најновије

БЕСТИДНО! Аустријски економиста тражи уклањање споменика Милици Ракић (ФОТО)

Аустријски економиста Гунтер Фелингер затражио је уклањање споменика страдалој деци у НАТО бомбардовању 1999. године који је постављен у парку на Ташмајдану.

Милица Ракић (Фото: Јутјуб)

Он је на свом Твитер налогу објавио фотографију споменика који носи лик Милице Ракић и написао да исти представља „извртање чињеница“ те да Србија, како он каже, „остаје колевка европског антиамериканизма“.

„Докле год Срби, па чак и неки аустријски политичари екстремне левице и деснице подржавају такво мрско извртање чињеница, јасно је да Аустрија и Срби остају колевка европског антиамериканизма и антинатовског расположења. Позивам да се овај споменик одмах уклони“, написао је Фелингер у свом срамном твиту.

Подсетимо, споменик „Били смо само деца“ у Ташмајданском парку болно су сећање на НАТО агресију у којој је погинуло 79 деце.

Мала Милица постала је симбол страдања деце. Она је погинула 17. априла 1999. године, у породичној кући у Батајници.

Фелингер је објавио фотографију и са Трга републике уз опис да никога не позива да копира његову посету Београду, јер је опасно.

„Ја сам срећан што сам грађанин ЕУ из Аустрије, јавна личност и велики лик у лепом оделу, па ниједан српски екстремиста не може да ме дира“, написао је он.

Како су „Новости“ већ писале, Гунтер Фелингер рођен је у Аустрији и држављанин је Аустрије, али је албанског порекла. Фелингер је члан АЛБАХ фондације за подручје Северне Македоније.

Познат је по томе што потенцира тезу да ће се Руска Федерација и Кина у складу са својим интересима супротставити чланству тзв. Косова у Организацији Уједињених нација.

Извор: ИН4С/Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА