Најновије

НОВАКОВУ ИЗЈАВУ ЋЕ ДОЧЕКАТИ "НА НОЖ"! Свет бруји о његовим речима, причао је о Осаки, психичким проблемима...

Новак Ђоковић је у првом колу Ролан Гароса победио Тениса Сандгрена, а потом подржао младу колегиницу Наоми Осаку и њену одлуку да се повуче са Ролан Гароса због бриге о менталном здрављу.

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Ђоковић током већег дела каријере трпи ударце од стане западних медија, па је похвалио Осаку због храбре одлуке коју је донела.

- Могу да је разумем. Саосећам са њом. И ја сам током каријере много пута био са погрешне стране "мача" када су медији у питању. Знам какав је осећај - искрен је био Ђоковић што се без сумње неће допасти појединим медијима.

- Подржавам је, мислим да је била веома храбра што је то учинила. Веома ми је жао што пролази кроз болан период и што има психичких проблема, колико сам чуо. Нисам разговарао са њом, али се чини да се мучи. Желим јој све најбоље и надам се да ће се опоравити.

Први тенисер света је истакао колико је млада Јапанка важна за тенис.

- Она је важан играч, важан бренд и особа за наш спорт. Потребно је да нам се врати. Морам рећи да је ово веома храбра одлука коју је донела, али она најбоље зна како се осећа. Ако треба да узме неко време да се осврне на све, да се опорави и напуни батерије, то је добар избор. Потпуно подржавам и надам се да ће се вратити јача.

Јапанка је пре почетка такмичења на друштвеним мрежама објавила да због неразумевања и менталног здравља неће долазити на конференције за медије после мечева. Турнир ју је казнио са 15.000 долара и запретио дисквалификацијом, новинари су осули паљбу јер је устаљена пракса да играчи сарађују са медијима, па је све прерасло у велики проблем.

Крајњи резултат је одустајање Осаке која је до сада у каријери освојила четири гренд слема и тренутно држи друго место на ВТА ранг-листи.

Кличко се враћа у ринг. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА