Најновије

5 ЗНАКОВА ДА ЋЕ ДОЋИ ДО ПРЕВАРЕ У БРАКУ! Један ће вас посебно изненадити

Да ли се и вама чини да су прељубе у браку постале све чешће, али и прихваћеније у друштву? Да врло олако прелазимо преко тих информација са изговором: па то се од њих и очекивало, то је нормално у данашње време, па сви варају само што то вешто крију?

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Чини ми се да је институција брака и те како обесмислена и да је ступање у брак данас врло олако и исхитрено, те и да је то један од разлога зашто се догађају прељубе у њему.

Рано ступање у брак

Прва ствар која ми пада на памет када је прељуба у питању свакако је рано и исхитрено ступање у брак. Све је више младих парова који се већ након пар месеци одлучују на тако заправо важан корак, недовољно се међутим познајући и не схватајући озбиљност те речи. Заједнички живот велики је изазов за свакога од нас, али када се обавежемо и папиром, чини се да он постаје изазовнији и захтевнији. Ступање у заједницу без довољног познавања партнера, његових навика, начина живота чини се као први проблем који може водити ка прељуби, али и разводу. Понекад нас управо заједнички живот заправо упозна са партнером и утиче на наш однос према њему, стога је врло важно добро упознати партнера, али и можда започети и заједнички живот пре брака како бисте упознали све врлине и мане вашег партнера и како бисте одлучили да ли таквог партнера желите крај себе.

Низак степен самопоуздања

Можда и најчешћи разлог прељубе, уколико мене питате, јесте управо низак степен самопоуздања. Сматрам да, самосвесна особа зна шта жели крај себе и да је оно што је одабрала заправо довољно, док особе које имају низак степен самопоуздања увек теже за додатном пажњом, лепом речи, односно новим партнером који ће задовољити све недостатке које има у браку. Низак степен самопоуздања неретко ће утицати на погрешно схватање и поимање односа у браку (често ћемо несигурни у себе замерити партнеру нешто што је изговорио, не схватајући да заправо није тако као што изгледа у нашим ,,несигурним“ очима). Таква ће се потом незадовољства собом, али и односом множити и врло често ескалирати преваром. Стога, јако је важно да развијете код партнера самопоуздање, али и да исто градите у себи. Само две самосвесне особе могу да заправо раде на свом браку и да утичу на његов квалитет…

Недовољна посвећеност и разумевање 

Врло важна ставка у сваком браку јесте посвећеност истом и рад на њему. С годинама, новим изазовима, развојем самих личности партнера мењају се и наше потребе, жеље, надања… Уколико о томе пак не говоримо са партнером често ћемо наилазити на неразумевање и несугласице које врло често могу довести до незадовољства и преваре. Јако је важно да осетимо када је време да поразговарамо, да отворено и заједничким снагама решавамо проблеме и боримо се за свој брак.

Превелика приврженост деци

Доласком детета на свет родитељи долазе у велика искушења. Нове навике, захтеви детета засигурно умногоме утичу на саме навике родитеља и на њихов претходни живот, самим тим умногоме могу утицати и на партнерске односе. Овај догађај у животу схватам као један врло важан тест који брак може да очврсне или пак да одаљи брачне партнере. Мајке често сву пажњу посвећују својој деци, запостављајући и саме семе, а камоли партнере, зато је врло важно у таквом тренутку ипак наћи време за брак и партнера и не дозволити да нас нови изазов удаљи. Деца су дакако највећа радост и засигурно највећи понос родитеља, али само уз врло добру организацију, заједничку посвећеност и рад на детету, али и себи породица може бити стабилна и јака.

Посао

Последња, али никако најмање важна ствар која може утицати на брак и незадовољство истим јесте посао. Неретко се догађа да партнер започне да ради на одређеној позицији која од њега изискује много слободног времена, посвећености и рада. На тај начин, уколико је особа неорганизована или пак превише посвећена послу, врло често долази до запостављања партнера који тиме бива изреволтиран и проналази утеху у другом партнеру. Да се такве ствари не би догађале, врло је важно, као и са децом разграничити неке ствари, пронаћи време за себе и радити на односу са партнером. Не дозволите да због ваше неорганизованости и стреса на послу партнер трпи већ оставите посао за собом сваки пут када затворите врата канцеларије и широког осмеха пођите кући где вас чека топлина дома и загрљај који лечи. Срећно!

Нисте дуго водили љубав? Шта све може да вам се догоди ако тако наставите прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА