Најновије

"Хтео сам да као Србин из мале земље, дођем и пореметим планове неким западњацима, мислим да сам успео"

Новак Ђоковић био је лепо расположен после освајања шесте титуле на Вимблдону, 20. на гренд слем турнирима у каријери. За РТС се присетио почетака, рекао да је увек гладан трофеја, као и да му је велика част што представља Србију на међународној позорници.

Новак Ђоковић. (Фото: Јутјуб)

Прво питање за Новака било је шта би рекао малом, четворогодишњем Нолету који тек узима тениски рекет у руке.

"Рекао бих му: Веруј у своје снове, оствариће се. Вимблдон је увек за мене био турнир из снова. Са четири године сам се први пут упознао са тенисом. Мислим да сам прво вимблдонско финале гледао '92 године, Сампрас је играо. Ту ми је он постао инспирација као играч, али и овај турнир. Снови су се остварили 2011. године - да будем број 1 на свету и да освојим Вимблдон први пут, да окусим вимблдонску траву, да се вратим за Србију и прославим са својим народом. То је било незаборавно искуство, које се доживи једном у животу", рекао је Новак за РТС и захвалио свима на подршци.

Иако је освојио 20. гренд слем титулу у каријери, Новак не планира ту да се заустави.

"Увек сам гладан трофеја. Најважнији разлог зашто се још увек бавим професионално тенисом је што имам нове циљеве и што желим да исписујем нове странице историје овог спорта. Обожавам тенис, играм и са својим сином, пријатељима, браћом. Али, да би био на врхунском нивоу мораш да имаш највише циљеве - гренд слемови, број 1 на свету, репрезентација Дејвис куп. То је оно што ме покреће, што у мени изазива најлепшу емоцију као спортисте. Идемо даље."

Новак је имао савет за млађе генерације, које су тек на путу да пронађу себе.

"Савет је да пронађу нешто што им изазива лептириће у стомаку. Да ли је у питању спорт, наука, медицина... Нешто што их чини срећним. На крају крајева, све се своди на то како се ти осећаш. И кад се при крају живота осврнеш, то је све што остаје, како си провео живот. Да ли си имао мало или пуно тих тренутака када си се осећао срећно, задовољно, лепо, испуњено."

Новак је поновио да му је част да представља Србију на такмичењима. 

"За мене представљати Србију у свету као спортиста није оптерећење, напротив. Ја сам желео да се докажем у глобалном спорту, који је спорт западног света углавном. Хтео сам баш у таквом спорту некако да, као Србин из мале земље, дођем и пореметим планове неким западњацима. Мислим да сам успео у томе. Част ми је да могу да будем у позицији да носим грб и заставу где год да играм."  

Убијен шеф обавештајаца талибана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: RTS

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА