Најновије

УВОДИ СЕ "БРАЊЕНА ЗОНА": На Сабору у Гучи важиће фашистичке мере!

Сабор трубача у Гучи неће бити исти као раније, приступ ће бити рестриктиван и ако посетиоци желе лепо да се проведу и уживају, морају бити озбиљни, изјавила је министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић, после седнице Савета Моравичког управног округа, која је одржана у Чачку.

Гуча (фото: Јутјуб)

Марија Обрадовић је навела, саопштено је после састанка, да је договорено да Сабор трубача у Гучи буде тако организован да постане пример и за друге манифестације.

То подразумева увођење "брањене зонe" у дужини од седам километара, у којој ће бити строго контролисан приступ, саопштило је министарство.

Договорено је да организатори манифестација и инспекције ревидирају планове, тако да се у ту зону омогући улаз вакцинисаним грађанима и онима са негативним пи-си-ар тестом, као и да се поставе пунктови за тестирање невакцинисаних брзим тестовима, уз могућност вакцинације на самом пункту.

"Само поделом одговорности између организатора, инспекција и посетилаца можемо да имамо организоване манифестације са минималним ризиком по здравље грађана", изјавила је Обрадовићева.

Министарка је поручила да је данашња ванредна седница заказана како би се разговарало о предстојећим манифестацијама у августу и септембру – Сабору трубача у Гучи, Сабору виолиниста у Прањанима, Нушићијади у Ивањици и Купусијади у Мрчајевцима, за чије организовање у овом тренутку не постоји одобрење Кризног штаба, саопштено је.

Истакла је да сви морају да схвате да држава и Кризни штаб нису за то да се ове манифестације не одрже, али да је најважније, и на првом месту, здравље становништва.

Најавила да ће се следеће недеље видети да ли манифестације могу да се одрже на овакав начин.

Поручила је грађанима ако не желе да се придржавају прописаних мера, Гуче неће бити и да није искључено да Кризни штаб њено одржавање забрани, поштујући искључиво интерес очувања здравља нације, каже се у саопштењу.

"Питање вакцинације је питање од националне важности. Сваким даном којим сте одложили вакцинацију помогли сте да епидемија траје дуже", поручила је Обрадовићева.

А МУП је суспендовао свог синдикалца због борбе против присилне вакцине, читајте ОВДЕ.


Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА