Најновије

АРМИЈА ДНР ИМА ГУБИТКЕ: Линија фронта се усијала

Ескалација дуж линије контакта наставља да расте, док украјинско гранатирање наставља да одузима животе браниоцима Донбаса.

ДНР (Фото: РИА Новости)

У два дана, као резултат гранатирања украјинских снага безбедности, погинуло је осам војника ДНР.

„Јединице НМ ДНР биле су принуђене да узврате ватром из оружја које није забрањено Минским споразумима и потиснули су непријатељске ватрене активности. Губици освајача се прецизирају”, саопштила је Народна милиција ДНР.

Министарство одбране ДНР каже да је ситуација на линији додира напета. Интензитет непријатељске ватре се повећава. Све речи Кијева о жељи да се сукоб у Донбасу реши на миран начин подсећају на обичан мехур од сапунице, додаје се у саопштењу.

„Чврст доказ одбијања украјинске стране да реши сукоб преговорима, супротно њеним изборним обећањима, јесте да је ватрени удар изведен на дан посете председника Украјине Донбасу. Док такозвани врховни главнокомандујући извештава о развоју "стратегије супротстављања агресивној руској политици", његова војска намерно убија наше браниоце.

Подсетимо, не тако давно је украјинска страна у преговарачком процесу изашла са предлогом за одржавање ванредног састанка подгрупе „ради разматрања безбедносне ситуације и доношења одлука о повратку на строги режим прекида ватре“, што је у ствари ништа друго до још један покушај имитирања насилне активности за смањење тензија у Донбасу.

Свака „мирољубива“ иницијатива Кијева нас превише кошта. У случају даље ескалације на линији додира, руководство Републике ће неминовно предузети одговор у циљу заштите живота и здравља својих грађана. Оружана агресија Кијева мора се зауставити свим расположивим средствима! “ - каже се у саопштењу НМ ДНР.

Како је Петро Порошенко коментарисао Путинов чланак о Украјини, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА