Најновије

Овде се обучава омладина СНС: На салашу са базеном код Палића

Српска напредна странка у свом власништву има вишемилионски вредну имовину. Како је открио ЦИНС оне се налазе на четири локације и вреде око 224 милиона динара. На том списку је и салаш на Палићу где се, између осталог, обучава и едукује СНС омладина.

Овде се обучава омладина СНС (Фото: Гугл мапе)

Природа, близина Палићког језера, луксузни смештај у неколико објеката и базен. Тако изгледа имање где по свој прилици омладина СНС пролази тренинге.

Према писању ЦИНС-а до тих објеката се долази путем који пресеца државне њиве а у непосредној близини је знак на коме пише да је забрањен пролаз и да је реч о приватном поседу.

То имање са свим објектима у власништву су Српске напредне странке (СНС).

Салаш купили за 60.000 евра

Како је ЦИНС открио СНС је овај војвођански салаш платио нешто више од 7,1 милион динара у јулу 2019. године. Према подацима Републичког геодетског завода, у питању су објекти површине скоро 700 квадрата.

Није до краја познато у које све сврхе се користи салаш надомак мађарске границе али је судећи према сликама које су објављивање, најмање у два наврата прошле године, на салашу одржавана едукација за полазнике Академије за младе лидере СНС-а.

Предавач био и Жарко Кораћ

Кроз просторије на Палићу, како се коже видети на фотографијама, прошло је низ државних и страначких функционера – од министра финансија Синише Малог, преко в.д. директора Поште Србије Зорана Ђорђевића, до председника Србије и напредњака Александра Вучића.

На СНС салашу једно поподне провео је и психолог и некадашњи посланик Либерално демократске партије (ЛДП) Жарко Кораћ. Он је за ЦИНС рекао да је позван пре две године када је Академија „била на почетку“, како би полазници „научили да разговарају са неким ко другачије размишља“.

Кораћ није могао да каже шта се све налази у овим просторијама, али мисли да тамо омладинци спавају.

Део објекта изграђен без дозволе

Центар за истраживачко новинарство Србије наводи и да је део салаша од 146 метара квадратних, грађен без дозволе.

Тај део је у власништву Дејана Матића, бившег председника Општине Земун и актуелног в. д. директора Управе за заједничке послове.

Академија младих лидера Српске напредне странке продукт је Фондације за српски народ и државу, коју је основала СНС на иницијативу председника Александра Вучића. Фондација је почела са радом 1. Октобра 2019, а недуго потом и Академија младих лидера.

Интересантно је да је председник Управног одбора Фондације Дејан Михајлов, који је је у јавности остао упамћен као шеф штаба Демократске странке Србије, који је 17. маја 2004. године на конференцији за штампу новинарима рекао да зна ко је убио премијера Србије Зорана Ђинђића. Оптужио је руководство Демократске странке.

Ердоган тестира Путиново стрпљење у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: ЦИНС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА