Најновије

Француска се припрема за претњу од тероризма на Олимпијским играма у Паризу

Министар унутрашњих послова Француске Жералд Дарманен састао се данас са обавештајним службама те земље да би проценили претњу од тероризма на Олимпијским играма (ОИ) у Паризу које ће бити одржане од 26. јула до 11. августа ове године.

Најважније је обезбеђење церемоније отварања ОИ 26. јула, када ће флота од 94 чамца, на којима ће хиљаде спортиста држати заставе својих земаља, пловити Сеном шест километара, преноси Гардијан.

Њу ће пратити друга флота од 80 чамаца у којима ће се налазити припадници медија и обезбеђење, док ће се, према проценама, око 222.000 људи окупити уздуж реке и још 200.000 ће гледати церемонију из зграда.

Ваздушни простор у кругу од 150 километара око Париза ће бити затворен током церемоније због потенцијалног напада дроном, а више од 45.000 припадника полиције ће бити мобилисано, од којих ће многи бити на крововима зграда са снајперима и у чамцима.

 Дарманен је изјавио да је Француска увек под претњом, нарочито током већих догађаја, јер „брани универзалне вредности и секуларизам”, као и да има „веома ефективан обавештајни систем.

''Заустављамо завере у развоју скоро сваког месеца”, рекао је француски министар. Према истраживању за француску телевизију БФМТВ, 80 одсто Француза је забринуто због тероризма, 59 одсто је оптимистично да ће њихова држава успешно сачувати безбедност ОИ, док 57 одсто подржава одржавање церемоније отварања на отвореном, преноси Танјуг.

ПАДА ХАРКОВ! Обавештајац дао све информације

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА