Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ИСТИ ЧОВЕК? Ким Џонг Ун драматично смршао – откривен разлог (ФОТО)

На последњем састанку владајуће Радничке партије Северне Кореје могло се видети колико је лидер Ким Џонг Ун драматично смршао. Комунистички званичници наводно кажу да је на дијети „због своје земље“.

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун је целу недељу провео председавајући пленарном састанку владајуће Радничке партије. Иако често користи такве састанке да објави важне политичке одлуке – обично у вези с нуклеарним програмом земље или њеним односима са Јужном Корејом или Сједињеним Државама – овогодишњи скуп, према владиним званичницима, имао је прилично нејасан циљ да се „води борба наше странке и народа ка следећој фази победе“, преноси Раша тудеј.

Иако Ким није издао ниједно јавно саопштење од почетка састанка у понедељак, фотографије севернокорејског лидера привукле су пажњу јавности због његовог очигледно наглог губитка тежине.

Ким је висок око 170 центиметара и некада је, наводно, имао 130 килограма, према јужнокорејским проценама. Међутим, од почетка ове године Ким стално губи килограме, а севернокорејски државни медији у јуну су изразили забринутост нације што лидер изгледа тако „мршаво“.

Разорне поплаве и проблеми са снабдевањем због пандемије наводно су изазвали несташицу хране у Северној Кореји, а затварање границе са Кином додатно је погоршало проблем. Чини се да је влада признала овај проблем, наводећи да Ким мање једе „због своје земље“, како преносе неки западни медији.

Неки претходни извештаји западних медија тврдили су да је Ким током лета упозорио своје грађане да се припреме за тешкоће, упоређујући ситуацију у земљи са временом економске кризе и глади из деведесетих година.

Почетком месеца, Ким Џонг Ун је обележио десету годишњицу на власти, од очеве смрти 2011. године. За то време је пркосио међународним санкцијама и наставио да развија државни програм балистичких пројектила.

Упркос сусретима са бившим председником Сједињених Држава, Доналдом Трампом, у бројним приликама, Ким Џонг Ун није направио приметан напредак ка нуклеарном разоружању и нити је заузврат добио попуштање америчких санкција.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА