Најновије

КИЈЕВ ПРЕТИ ВАШИНГТОНУ "ХИСТЕРИЈОМ": Украјина не добија жељене ракетне системе од САД?

Aлексеј Арестович, саветник шефа кабинета украјинског председника Зеленског, запретио је да ће Кијев учинити Вашингтону „примерну хистерију“ ако не обезбеди вишеструке ракетне системе, јављају РИА Новости.

Раније је амерички председник Џо Бајден одлучио да Украјини не испоручује ракетне системе који могу да погоде Русију. Према Арестовичевим речима, реч је о гранатама са дометом гађања до 300 километара, али за Кијев су "погодни и системи са дометом гађања до 70 километара".

- Али говоримо о пројектилима, а не о системима (намењеним за испаљивање истих). Одлука о комплексима биће донета у блиској будућности, а ако их не добијемо, "уприличићемо Вашингтон узорном хистеријом" - изјавио је Арестович.

Наоружавање Украјине ракетама дугог домета изазвало је забринутост на Западу да би се ови системи могли користити за напад на мете унутар територије Русије, што би могло довести до ескалације сукоба, наводи америчка телевизија "Си-Ен-Ен".

У позадини руске Специјалне операције за заштиту Донбаса, која је почела 24. фебруара, Вашингтон и НАТО савезници настављају да упумпавају оружје Украјини. Москва је више пута изјављивала да снабдевање оружјем са Запада само продубљује сукоб, а транспорт њиме постаје легитимна мета.

О распаду фронта код Северодоњецка читајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА