Најновије

Америчка ПРО нема никакве шансе против руских „Сармата“ и „Авангарда“

Америчка противракетна одбрана није у стању да пресретне и уништивруску интерконтиненталну балистичку ракету „Сармат“ објавио је амерички Military Watch.

Сармат (Фото: РИА)

И одмах указао на другу велику невољу: америчка ПРО је беспомоћна пред руски хиперсоничним системом и „Авангард“.

Military Watch  указује да је америчка ПРО заснована на зенитним ракетним системима Patriot, системима AEGIS и AEGIS Ashore, копненом систему THAAD и систему стратешке ПРО GMD. И упозорава: да ниједан од тих система није у стању ни да на време`напипа` руске најновије ракете и да је зато цео систем ПРО против њих `фактички непостојећи`.

Patriot је – указује Military Watch – најјсавршенији сегмент америчке ПРО, али је слабији од руског зенитног ракетног система  С-300.

Главни недостатак Patriot је што је заснован на такозванаим „врућим лансирањима“, а његов руски конкурент (С-300) способан је и за „хладни вертикални старт“.

Military Watch  посебно указује да америчка ПРО може да обара туђе далеколетне балистичке ракете само када су у „фази спуштања“. Другим речима: тек након што прођу највишу тачку, односно – уђу у другу половину лета, и почну да губе висину.

За пример је навео да AEGIS 2017-те није успео да прати и пресретне севернокорејску ракету.

Ово се односи на случај са тестирањем ракете „Хвасон-14“ која је 2017-те пролетела над Јапаном на висини од 770 километара и  пала у Јапанско море - 300 километара од обала земље излазећег сунца, а амерички Aegis није био у стању да је пресретне.

Тада се радило о једној јединој ракети, а у ратним условима – у обрачуну великих – према САД или њиховим кључним војним објектима по свету – истовремено би летело више противничких ракета или њихових имитација. А још би америчка ПВО  морала да делује суочена са моћним противдејством туђих ометача.

Military Watch уакључује: „Ако је проблем била једна севернокорејска ракета -  шансе да се пресретне и уништи руски `Авангард`, који лети преко 20 пута брже од звука, примичу се нули“.

Руска војска добија више од 400 јединица нове оклопне технике. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА