Најновије

ОТКРИВЕН САСТАВ РУСКЕ ВАКЦИНЕ: Научници шокирани резултатима анализе!

Приликом прављења вакцине против вируса корона научницима су помогле информације које су добијене приликом развоја серума против еболе.

Вакцина (Фото: pixabay. com)

Приликом прављења вакцине против вируса корона научницима су помогле информације које су добијене приликом развоја серума против еболе, а коришц́ена је иста технологија, рекао је директор Националног истраживачког центра "Гамалеј" Александар Гинцбург.

- Реч је о истој технологији, истој технолошкој платформи. На еболи је први пут тестирана ефикасност технологије векторског увођења гена у људске ћелије за прављење вакцине - рекао је он.

Како је рекао, та технологија је направљена за увођење гена у људски организам с другим циљем - циљем лечења болести помоћу генске терапије. Међутим, иста технологија се сада успешно користи за прављење вакцина.

Према његовим речима, ради се о технологији која може прецизно, до једног нуклеотида, до једне аминокиселине, одредити дозу коју треба увести у организам како би се произвео одређени тип имуног одговора.

Гинцбург је истакао да је помоћу те технологије израчунато где ће се синтетизовати антиген ковида 19, како ће се транспортовати.

Поред тога, он је рекао да вакцина ни на који начин неће утицати на здравствено стање човека.

Подсетимо, Русија је 11. августа прва на свету регистровала вакцину против вируса корона. Вакцину су направили центар "Гамалеј" и Министарство одбране Русије.

Прочитајте ОВДЕ   шта је још угрожено короном.

ИЗвор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА