Најновије

"РУСИЈА ЈЕ САМО ПОСРЕДНИК" Путин о деклерацији за Нагорно-Карабах: То је заправо споразум између Азербејџана и Јерменије

Руски председник Владимир Путин рекао је да су лидери Русије, Јерменије и Азербејџана заједно радили на декларацији за Нагорно-Карабах од 9. новембра.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Путин је навео да је то заправо споразум између Азербејџана и Јерменије, а да је Русија само била посредник и према том документу је преузела обавезу да изврши мирно раздвајање.

- Што се тиче текста, на њему смо радили заједно, ја, председник Азербејџана Илхам Алијев и премијер Јерменије Никол Пашињан - рекао је Путин за емисију "Москва.Кремљ.Путин" за телевизијску станицу "Русија-1".

Путин је истакао да је то био једини могући начин.

Обновљени сукоби између Азербејџана и Јерменије избили су 27. септембра, а интензивне борбе захватиле су регион Нагорно-Карабах.

Путин, Алијев и Пашињан потписали су 9. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду ватре у Нагорно-Карабаху, почев од 10. новембра. Према том документу, азербејџанска и јерменска страна треба да задрже положаје које су држали у том тренутку, а руски мировњаци треба да буду распоређени у регион, подсјећа ТАСС.

Ево правог разлога зашто Путин није честитао Бајдену победу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА