Најновије

ПОЧИЊЕ РАГБИ СЕЗОНА: Директан пренос свих утакмица је обезбеђен

Чекању је дошао крај. Наредног викенда почиње пролећни део рагби сезоне. И то какве сезоне. Никад више пријављених клубова и такмичарских екипа у такмичењу, што је дефинитивно весник доброг рагбија на пролеће. 

Српски рагбисти (Фото: РСС/Тијана Весовић и Вања Бејин)

'’Наш циљ је да напорно и предамо радимо и да са сваким новим такмичењем правимо искорак унапред у сваком смислу, како играчком, тако техничком и организационом. Као што је говорио Бенџамин Френклин „Кажи ми, заборавићу. Научи ме и запамтићу. Укључи ме и научићу“, циљ је да се сви заинтересовани укључе у рагби активности и да уцртамо рагби на мапи спортова у Србији тамо где заслужује да буде'’, најављује Рагби савез Србије (РСС).

Овог викенда стартује Првенство Србије за сениоре, и то утакмицама 1. кола. Да подсетимо, за такмичење у А групи се пријавило укупно 5 клубова: РК Партизан, РК Динамо 1954, РК Рад, БРК Црвена Звезда и РК Војводина. На премијери се састају РК Војводина-РК Партизан и РК Динамо 1954 – РК Рад. Титулу првака Србије брани РК Партизан. Систем такмичења је тракав да се игра двокружно по систему свако са сваким, где ће се првопласирани на крају лигашког дела пласирати директно у Финале, док ће се другопласирани и трећепласирани пласирати у ½ финале, где ће победник тог меча оверити карту за велико финале. Резултате, табелу и листу стрелаца можете пратити преко сајта РСС-а у делу Такмичење, односно преко овог линка.

Своје такмичарске активности почињу и У16 кадети, који ће одиграти једно од занимљивијих такмичења у млађим категоријама ове сезоне. Да подсетимо У16 кадети играју у две квалитативне групе. У А групи Купа Србије наступају РК Динамо 1954, РК Крушевац, РК Рад, РК Борац Старчево, ГРК Вршац и БРК Црвена Звезда. У Б групи наступају РК Лозница и РК Жарково, где ће играти турнирски и где новоформирани тимови могу да се прикључе сваког тренутка. Систем такмичења у А групи је лигашки по систему свако са сваким, где ће две првопласиране екипе играти финале на Финалном викенду Рагби савеза Србије који је на програму 12/13. јуна. Титулу освајача Купа Србије брани РК Рад. У првом колу Купа Србије за У16 кадете БРК Црвена Звезда ће гостовати ГРК Вршцу, док ће у Београду копља укрстити финалисти прошлогодишњег Првенства РК Рад и РК Динамо, док ће у Старчеву РК Крушевац изаћи на мегдан домаћем Борцу. Резултате, табелу и листу стрелаца можете пратити преко овог линка. Све утакмице ће бити директно преношене.

Како да оснујете свој рагби клуб, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА