Најновије

ПОТВРЂЕНО: Истрага против Беливука кренула из иностранства

Потврђено је оно што су многи наслућивали, а јавно саопштио лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас пре два дана: истрага против клана Беливук - Миљковић кренула је из иностранства и да није било америчког ФБИ, који је доставио доказе о њиховим злочинима, они би и даље клали и убијали по Србији. Ово је признао и бивши министар полиције др Небојша Стефановић, кога је на то место као свог најповерљивијег човека поставио председник Србије.

Веља Невоља (Илустрација: Правда/Јутјуб)

Током Стефановићевог мандата је настала и организована ова криминална група која је за рачун Вучићевог режима обављала прљаве послове, а заузврат су постали господари живота и смрти на улицама Београда и Србије. Стефановић је чак признао и да је имао састанак са директором америчког ФБИ, институције која је истраживала организовани криминал и трговину наркотицима и да је управо ФБИ дао велики допринос прикупљању доказа и подизању оптужнице против Веље Невоље и екипе.

Нашим државним органима предочено је да су агенти ФБИ дошли у посед комуникација ове групе преко Скај апликације. Скај апликација је посебно креирана апликација за комуникацију људи (несто попут вибера или wхатс аппа) са том разликом што су је направиле америчке безбедносне службе пуштајући истовремено причу да ту апликацију полиција не може да скида - прислушкује. Када су криминалци широм света почели да слободно комуницирају преко ње, уследила је акција ФБИ. Похапшено је само у Америци више стотина људи, а подаци о криминалцима су дати и зенљама по свету.

Тада је Вучић пао у панику. Зашто?

Па зато што се испоставило да је Беливукову екипи коју је истраживао ФБИ управо Вучићев режим инсталирао на Партизанов југ, користио их за застрашивање бирача, ангажовао као обезбеђење за инаугурацију председника када је Вељина екипа тукла слободне новинаре, слао их да туку грађане током мирних протеста. Вучићев режим им је заузврат дао слободу да раде шта год су хтели.

Ипак, највећи Вучићев страх је што је Стефановић изненађујуће лукаво натукнуо да је ФБИ скинуо и проследио комуникације криминалне групе са Скај апликације преко које су они међусобно комуницирали и да тамо има свега и свачега. За обраћање је искористио писање Вучићевог таблоида Српског телеграфа, који је оптужио Стефановића да је он комуницирао преко Скаја.

Вучић, суочен са доказима, био је приморан да крене у акцију против клана Беливук - Миљковић. Пошто су они одбили добронамерне савете да побегну из Србије, плус покушај њихове елиминације у Црној Гори, Вучић је био принуђен да да налог да се ухапсе.

Лакоћа којом је похапшена ова криминална група је само још један доказ да су радили под патронатом државе и да хапшења нису ни очекивали - па зашто би их хапсили они којима су толике услуге учинили и са којима су сарађивали?

Али тек тада почиње Вучићева агонија јер истрагу није водио он. Пао је у панику и хистерију, псовао је и претио, милионском аудиторијуму у ТВ емисијама некрофилски су приказивани раскомадани делови људских тела, а све у покушају да заташка и сакрије ружну прошлост.

Али како то увек бива, када раскинете сарадњу са криминалцима, они се тешко мире са чињеницом да су преварени. Беливук и Миљкович одлучили су да проговоре и тужиоцу у записник издиктирају поједине пикантне детаље о сарадњи са Вучићевим режимом и са њим лично. Нису они ту рекли ништа специјално ново у односу на оно што су истраживачки новинари и поједини опозициони политичари открили јавности одавно, али су изнели неке појединости везане за канале комуникације криминалне групе са врхом власти и открили "мистериозни стан на Звездари" у коме су се по сопственом признању виђали са Александром Вучићем - лично.

И шта сад? И домаћи и страни центри знају све, зна се да је криминална група Беливук - Миљковић радила под патронатом режима у Београду. Све нервознији Вучић покушава да сву одговорност свали на Стефановић др Небојшу, али и он се копрца и плаши Вучича ониме што има у џепу. Чак и да се потпуно одрекне и жртвује свог годинама најоданијег сарадника, Вучић ни тада не може мирно да спава јер не зна ко све зна и има исто што и Стефановић. Или ФБИ.

A не зна ни шта ће све од проверљивих пикантерија открити припадници клана Беливук - Миљковић током судског процеса.

Имајући све то у виду и константан пад подршке грађана постаје јасно зашто је "Лаки толико нервозан последњих месеци"…

О убиству Аркановог кумчета прочитајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА