Најновије

ЏОН БОСНИЋ: Како је ЦИА покушала да ме регрутује (ВИДЕО)

„Постоје одређене структуре које су ван државних контрола, које изазивају ратове и стварају хаос у свету. То укључује и Светски економски форум у Давосу, за који сам разних државницима писао говоре пре неких 25 година. И тада сам схватио, о каквом се злу у ствари ради, пошто сам био у епицентру овог таласа, који је тек сада код нас дошао“ рекао је Џон Боснић у емисији „Теша Подцаст“.

У току свог рада као саветник у Јапану, Џон Боснић је био контактиран директно од стране ЦИА са понудом за сарадњу, нудећи му финансијска средства и успех у каријери у замену за давање информација. 

„Дошао ми је човек, представио се је да је из ЦИА, и понудио потенцијалну сарадњу. Рекао сам му, можемо да седнемо, али нисам оптимиста у вези идеје да икада сарађујем са вама, зато што не радим неке ствари за новац. У то време сам зарађивао огромне цифре као саветник, и живео изузетно у Јапану. Углавном они ти дају за вести информације до којих никако неби могао да дођеш без сарадње са њима, избацују те у врх светског новинарства, али све то на крају има своју цену. . Исто тако својевремено је покушала да ме заврбује масонерија, причао сам са њиховим главним човеком у Јапану и показао ми је главну ложу у Токију.“ објаснио је Џон Боснић.

„Било је неколико састанака са мном и ЦИА током 90тих, док сам радио у радио телевизији Јапан. Унутар наше редакције, увек је било макар три представника ЦИА, да би се из контролисали које ћемо вести да избацимо. Мењали су се на смени, тако да покривају 24 сата рад нашег интернационалног медијског сервиса. Суштина је била да ниједна реч не сме да се објави без њиховог знања и одобравања. Свако министарство у Јапану има присуство ЦИА, али увек су ту и агенти МИ6 који служе да надгледају Американце, зато што Британија има озбиљнију традицију контроле страних земаља. “

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Команда "Вагнера" тврди да је у Соледару погинуло 15 хиљада Украјинаца: Кјев не жели лешеве

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА