Најновије

Александру Павићу уручена награда руског удружења писаца

Политиколог Александар Павић добитник је овогодишње награде „Имперска култура – Едуард Володин“, признања које руско Удружење писаца додељује сваке године на Богојављење.

Цењени српски политиколог награду је добио због свог публицистичког рада и аналитичких текстова објављиваних у српским и руским медијима у категорији „Словенско братство“.

Награда ме је обрадовала, каже Павић за Спутњик.

„Неко је препознао то што радим ја, али не само ја. Раде и други. Сигурно је да у Србији има и још људи који су заслужили да добију награду зато што покушавају да разумеју садашњост изван било каквих пропагандних матрица“, коментарише Павић.

Нити сам се трудио да будем проруски, нити про било шта друго, него да дођем до истине, додаје он.

„Лепо је чути да неко то прати, да је неко то препознао и врло сам задовољан што је то баш Русија. С обзиром да сам амерички ђак, тиме је задовољство још веће“, истиче Павић.

Награда „Имперска култура“ установљена је 1999, а од 2002, после смрти значајног руског естетичара и књижевног критичара Едуарда Володина понела је његово име.

Из Србије, добитници ове награде ранијих година, између осталих били су Зоран Милошевић за своју студију о владици Николају Велимировићу, историчар и бивши амбасадор Србије у Русији, академик др Славенко Терзић, књижевник Милован Витезовић, владика Јоаникије и други.

ОПШТА БЕЖАНИЈA ПЛАЋЕНИКА ИЗ УКРАЈИНЕ: Видели да рат са Русима није видео игрица - ево колико их је остало

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА