Најновије

ЈУРИЈ ПОДОЉАКА: Дошли су судњи дани "украјинског Бахмута" - До чега то може да доведе

Последњи успеси Вагнероваца у области Артемовск (Бахмут), који су били очекивани, али које је банда Зеленског тврдоглаво покушавала да негира, воде битку у следећу (претпоследњу) фазу (оперативно опкољавање, а затим уништење или бекство).

Пише: Јуриј Подољка, војни аналитичар

Чврстина редова оружаних снага Украјине у овој области рапидно опада, упркос чињеници да команда гони у сигурну смрт неприпремљене мобилисане, регрутоване на брзину (почетком јануара). Стопа преживљавања те ”допуне” је, по подацима украјинских извора, практично нула (око 4 сата борбе преживљавају), што поништава напоре за припрему будуће пролећне ”офанзиве ОСУ”. 

Међутим, још увек нема наређења за коначно напуштање града (иако су најспособније и борбено спремне јединице већ повучене). И то даје нашој војсци јединствену шансу да нанесе непријатељу пораз, који ће у великој мери предодредити и резултат скорашњих битака. 

Почетак битака за Ивановскоје (Красноје) и успеси на северу Артемовска и на подручју Парасковијевке могу довести до тога да за неколико дана Артјомовска група Оружаних снага Украјине буде оперативно опкољена, што ће онемогућити организовану евакуацију јединица. 

То значи да ако Вагнеровци крену у одлучујући напад баш у овом тренутку, оно што се недавно десило у Соледару, биће поновљено овде, само што ће за Оружане снаге Украјине то значити неколико пута веће губитке (који су и онако већ огромни). 

Значи – ОСУ прети права катастрофа. А онда ће доћи време за главни ударац Оружаних снага Руске Федерације, који још није нанет. А ако овај удар буде успешан (а  западна војска га очекује у наредних недељу или две), онда би Оружане снаге Украјине коначно могле да забораве на офанзиву на пролеће. Али хајде да не трчимо пред руду... Чекамо ослобођење Артемовска, затим Северска итд.

Генерал Залужни открио војном врху САД украјинске губитке: Цифра је страшна

Извор: InfoDefens/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА