Најновије

Класици за сва времена: Набавите их на попусту до 14. фебруара

Класици за сва времена на попусту у Вулкану.

Фото: Вулкан

Поклонити књигу значи даровати искуство, инспирацију, нове вредности, читав један свет. Књига са посветом ће се чувати као најдража успомена. Ако трагате за идеалним поклоном, посетите сајт vulkani.rs, јер Вулкан издаваштво свим заљубљеним читаоцима поклања сјајну акцију којом су обухваћена ремек-дела светске књижевности. У сусрет Дану заљубљених издвојили су најбоље светске класике, који ће бити на фантастичном попусту све до 14. фебруара. Дакле, куповином путем сајта остварићете додатних 20% попуста на већ постојећих 15% на све Вулкан класике, док је достава бесплатна.

"Легенде о јесени", класик епских размера чије су странице испуњене незаборавним ликовима, трагедијама од којих се не склања поглед, егзистенцијама прожетим парадоксима, додирнуће ваше исконске емоције. Ова епска прича о три брата, њиховим животима, страстима, лудилу и опасности на почетку Великог рата, потврђује репутацију Џима Харисона као једног од најбољих америчких писаца своје генерације. Крећући се од дивљег пејзажа Монтане ка европским бојним пољима натопљеним крвљу, Харисонова моћна прича истражује тему освете и поступака којима људи прибегавају када су им животи или циљеви угрожени, сликајући незабораван портрет човека двадесетог века.

"Фауст", јединствена и непоновљива драма у стиховима, најпознатије је Гетеово дело, на ком је радио шездесет година, градећи монументално остварење чија ће га слава овенчати звањем највећег писца на немачком језику и утиснути лик Фауста у колективну машту као оличење духа савременог човека. Стварајући лик научника који продаје душу ђаволу у замену за младост, мудрост и моћ, приповедајући о пакту између Фауста и Мефистофела и њиховом путовању на којем откривају ужитке и лепоте света, Гете је дао облик симболу човечанства, подељеног између добра и зла, између жудње за знањем и свести о сопственим ограничењима, између проклетства и искупљења.

Ремек-дело викторијанске књижевности "Мидлмарч" је задивљујућа хроника судбине провинцијског градића проткана тихом драмом обичних живота и погрешних избора ликова ухваћених у тајанственом лавиринту самоспознаје. Амбиција Џорџ Елиот била је да створи портрет читаве једне заједнице – трговаца, средње класе, сеоског племства – у измишљеном градићу Мидлмарчу у XIX веку, усред модерних промена. Мидлмарч има све од живота: богате и сиромашне, конвенционалне и радикалне, књижевност и науку, политику и романсу, али нам пре свега даје визију онога што лежи у сваком људском срцу.


У роману "Нострадамус", у ком се преплићу стварност и машта, амбиција и племенитост, Мишел Зевако је преплео причу о љубави и освети током владавине једне од најмоћнијих француских краљица. Закорачите у временску кривуљу, у XIX век, где су издаја и смрт биле уобичајене, у хладни, суморни и тајанствени свет астролога, лекара и алхемичара, пророка чији живот и пророчанства и даље интригирају људе. Поставивши у фокус нарације великог Нострадамуса, човека који је желео да загосподари временом, Зевако ће вас послати у историјску епоху колико крваву толико и романтичну и открити вам свет мистерија који и данас тражи одговоре.


У легендарном роману америчке и светске књижевности "Последњи Мохиканац" исприповедана је трагична судбина урођеника који страдају под налетом белог човека, сурова борба за опстанак Индијанаца који живе као изгнаници у сопственој земљи. У судару две цивилизације, од којих је једна осуђена на пропаст, људи потпуно различити по боји коже постају блиски пријатељи, спремни на све зарад правде и мира. Кроз далеке и непознате пределе, кроз пејзаже невероватне лепоте, кроз ликове који носе моћну поруку, роман Џејмса Фенимора Купера уздиже се из времена и света који су нестали, привлачећи и младе и одрасле читаоце као мало која друга прича.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА