Најновије

ВУЧИЋ СЕ ПРАВДАО? Не чујем се са Путином годину дана

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да председници Русије и Украјине у циљу постизања мира морају да нађу заједнички именилац. Он је у разговору за италијанску „Штампу“ рекао да би желео да што пре види Владимира Путина и Владимира Зеленског за истим столом.

„Они морају да нађу заједнички именилац, као и Запад заједно са Украјинцима. Уступци су неопходни са обе стране, у противном имаћемо и друге конфликте. Што је пре могуће, то ће бити боље за читаво човечанство, за цео свет. Знам да је то непопуларно јер као да постоји нека забрана на мир, али дошло је време да се уложе огромни политички напори како би се постигло примирје. Али, не са једностраним условима“, рекао је српски председник.

Нисам разговарао с Путином годину дана

Истовремено, Вучић је рекао да није разговарао са Путином више од годину дана због предрасуда које с тим у вези имају на Западу где, како је рекао, Србима желе да забране оно што сами себи дозвољавају.
„Нисам разговарао са Путином више од годину дана, али видео сам бројне лидере ЕУ који су одлазили код њега или разговарали телефоном.

Мислим да нема ничег лошег у томе да се са неким разговара. Али, ја то не радим јер би сви рекли: ‘Погледајте Србе’. Оно што нама желе да забране себи допуштају“, рекао је Вучић.

Следе тешки разговори са Шолцом и Макроном

Коментаришући заоштравање ситуације на КиМ Вучић је рекао да очекује тешке састанке са немачким канцеларом Олафом Шолцом и председником Француске Емануелом Макроном.

„Састанци, у сваком случају, неће бити лаки. Важно је да покушамо да сачувамо мир и стабилност. Јутрос сам разговарао и са нашим људима на северу КиМ и замолио сам их да истрају у својој одлучности и борби за правду и истину и да то чине мирним путем, пре свега у односу према Кфору, као што је било јуче и прекјуче“, рекао је Вучић.

Он је додао да је важно да се стави до знања да су избори на северу КиМ били нелегитимни.
Приштина да повуче снаге са севера и опозове градоначелнике
Вучић је истакао да је Београд спреман на дијалог, а да Приштина треба да повуче снаге са севера покрајине и опозове такозване градоначелнике.

„Повући своје наводне градоначелнике на југ и повући своје снаге са севера. Тада ће доћи до правог помирења између Срба и Албанаца. Ми то желимо, спремни смо на многе компромисе“, казао је Вучић за италијански лист.

"НАТО КООРДИНИШЕ УКРАЈИНСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ": ФСБ предвиђа увлачење још једне земље у сукоб

Извор: Спутник 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА