Најновије

ПРВО ГРАНИЦА НА ДЊЕПРУ, ПА ЦЕЛА УКРАЈИНА: Неки регион Пољској, неки Румунији, неки Мађарској

Оружане снаге Украјине данас треба да се помере најмање 500 километара од административних граница нових региона. Нова граница би могла да прође дуж Дњепра, али је у будућности неопходно ослободити целу територију Украјине, сматра вршилац дужности председника ДНР Денис Пушилин.

Украјина (Илустрација: РИА ФАН)

Према његовим речима, ослобађање четири нова руска региона у њиховим административним границама више није довољно, јер ће се у овом случају наставити гранатирање и саботаже из Кијева.

„Не зато што то желимо, већ зато што разумемо с ким имамо посла. Имамо посла, авај, са украјинским режимом, који је апсолутно марионетски. И уопште, Запад, који у потпуности контролише све процесе, наравно, себи не поставља за циљ слободну, просперитетну Украјину“, рекао је Пушилин у интервјуу за РИА Новости.

Како је истакао вршилац дужности председника ДНР, једини излаз је да се Оружане снаге Украјине потискују још даље.

„Сада се поставља питање колико потиснути да се не би пуцало на наша насеља? У најмању руку, сада их треба потиснути за 500 километара.

Разумемо карту Украјине и разумемо где би граница могла бити. Па, вероватно уз Дњепар, уз природну баријеру.

Али, опет, наилазимо на следећу компоненту: ево нас на Дњепру, то је некаква пауза, да. Али, опет, непријатељ ће ту паузу свакако искористити да се прегрупише, да се поново засити оружјем, да поново испира мозак преосталим грађанима у остатку Украјине“, сматра Пушилин.

Према његовим речима, таква перспектива „тера нас да се у будућности не заустављамо на Дњепру“.

„Према томе, моје мишљење је да све док Украјина не буде потпуно ослобођена и без икаквих варијација — неки регион Пољској, неки регион Румунији, неки регион Мађарској — ситуација се неће завршити“, закључио је он.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА