Најновије

ДРХТИ ЗЕЛЕНСКИ, ОЧЕКУЈЕ РАЗОРНУ РУСКУ ОФАНЗИВУ! Ако овај кључни град падне долази крај

Руске трупе су постепено напредовале и прошле кроз најмање шест села на источном фронту откако су у фебруару заузеле Авдијевку.

Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је да је могуће да Русија припрема офанзиву крајем маја или у јуну. 

Русија је послала додатне трупе у Очеретин у источној Украјини у покушају да појача своју офанзиву тамо, али украјинске снаге и даље држе село, очекујући да ће испоруке америчког оружја преокренути ток у своју корист, саопштила је украјинска војска.

Руске трупе су постепено напредовале и прошле кроз најмање шест села на источном фронту откако су у фебруару заузеле кључни град Авдијевку, док су исцрпљени украјински војници рационализовали употребу артиљеријске муниције. 

У Очеретину су данас беснеле жестоке борбе, али Назар Волошин, портпарол Источне војне команде, каже да украјинске снаге имају ситуацију "под контролом" и да контролишу две трећине села.

Он је додао да су украјинске војне снаге успеле да гранатирају део села које су заузеле руске снаге и да је "непријатељ блокиран" и да се "подузимају адекватни кораци да се одатле протерају", преноси Ројтерс.

Битка за кључни град

У северном делу источног фронта руске снаге покушавају по сваку цену да заузму стратешки важан град Часив Јар, иако нису успеле да уђу у њега, рекао је он. Часив

Јар се налази на узвишењу и сматра се главном капијом за преостале важне градове у Донбасу под контролом Украјине, које Русија настоји да у потпуности освоји након велике инвазије у фебруару 2022.

Украјинске трупе су бројчано и надјачане, али је њихов морал значајно порастао након што су САД ове недеље коначно одлучиле да пошаљу велики пакет помоћи. Волошин је рекао да Украјина очекује страну војну помоћ, укључујући муницију, гранате и оружје, што би могло да омогући преокрет ситуације на фронтовима Бахмут и Авдијевка и другим ратним зонама.

КРЕЋЕ ОФАНЗИВА НА ХАРКОВ! Чека се само старт за ударац руске армије

Извор: Ало.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА