Најновије

ДОМИНАЦИЈА: Руска „Сармат“ је 2.000 пута моћнији од „хирошиме“!

Нова руска интерконтинентална ракета „Сармат“ - иако ће тек да заузме своје место у нуклеарном арсеналу своје земље - већ увелико плаши Британце.

Нова руска интерконтинентална ракета „Сармат“ (Фото: РИА Новости)

 А и постоје у Лондону они који имају разлог да управо њоме плаше Британце.
Дневни лист The Daily Mail објавио је: „Ракета RS-28 Sarmat има максималну брзину од 4,3 миље у секунди. Руси желе да она баш својом супербрзином надвлада све системе противракетне одбране. Владимир Путин је желео да има нуклеарну ракету која је у стању да за само 13 минута стигне до територије Велике Британије“.
Исти дневни лист посебно наглашава: „Надзвучна брзина омогућава овој ракети да практично буде невидљива за амерички систем противракетне одбране у Европи“.
Дописница тог листа из Москве, Либи Палмер, свему је још придодала:
„Снимци које је Русија поставила на интернет просто застрашују. „Сармат“ може да носи 16 нуклеарних бојевих глава чија је укупна снага 40 мегатона, а то значи да је 2000 пута моћнија од бомбе бачене 1945. године на Хирошиму. Путин планира да надзвучним „Сарматом“ већ 2018-те замени старе ракете SS-18 Satan. Путин се на ово одлучио после низа несугласица са Западом“.
Британски таблоид The Sun одлучио је да нимало не заостане, па је објавио:
„Надзвучна руска ракета значиће - брзу смрт. Чак и са удаљених тачака, стигла би до Велике Британије за свега 23 минута.“
Да би све деловало још убедљивије The Sun је повукао праву линију између Москве и Лондона и указао да је у питању само 1.551 миља. Па подвукао:
„Путин је у производњу тешке надзвучне ракете уложио милијарде и то му је донело успех. Он досад није располагао ракетом великог домета која је могла да развија такву брзину“.
Оцене и упозорења трећег британског листа - The Daily Express-а - још су краће, још конкретније и још оштрије:
„Русија је показала смртоносну ракету која је у стању да пробија систем противракетне одбране NATO. Тој ракети је од Калињинграда до Лондона потребно само неколико минута. Њен призвођач - Корпорација Тактичко ракетно оружје Русије - не крије да је бомба бачена на Хирошиму у поређењу са Сарматом - дечија играчка“.
Овај лист је уз текст објавио две фотографије. На једној Путин љутито удара шаком по столу, а на другој - донекле „изгубљена“ британска премијерка Тереза Меј... Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА